Isu Keluarga

Asyraf Khalid ditvduh ‘jual’ wajah adik sendiri… Tokti pun tak kongsi wajah penuh bayi usia belum sehari

KETIKA penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza meraikan kelahiran cahaya mata kedua pada pagi Isnin, ada juga cerita kurang enak apabila anak tirinya, Asyraf Khalid menerima kec4man netizen.
Asyraf dan isteri, Tya Ariffin dituduh sengaja mencvri perhatian dan ‘mempergunakan’ kelahiran anak kedua Siti itu bagi menarik tontonan video di saluran YouTube milik mereka.
Rata-rata netizen di Twitter meluahkan kekesalan dan berpendapat pendedahan wajah bayi itu hanya berhak dilakukan oleh Siti dan suaminya, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa.
Seorang netizen di laman Twitter, @Aimimiloma menyifatkan tindakan Asyraf itu sebagai tidak beradab.

“Sumpah saya rasa Asyraf ni sangat tidak beradab. Saya rasa ia common sense untuk awak tidak muat naik gambar bayi yang baharu lahir di media sosial. Tokti (Siti Nurhaliza) pun tak muat naik muka depan-depan macam tu lagi kot.
“Dia (Asyraf) boleh buat vlog full pula letak dekat channel Tya, are you kidding me? Ini level tumpang clout (perhatian) macam mana pun tak tahulah,” kata netizen tersebut.

Tular Bergambar Dengan Wanita S3ksi Pu Amin Tampil Jawab Dakwaan
Asyraf menjawab pertanyaan daripada netizen.

Saya dah minta izin daripada ayah saya sebelum memuat naik gambar ini.

ASYRAF KHALID

ANAK TIRI DATUK SERI SITI NURHALIZA

 
Sementara itu, ketika ditanya seorang pengikutnya di laman Instagram, Asyraf menyatakan dia terlebih dahulu telah mendapat keizinan daripada bapanya untuk memuat naik gambar bayi itu di platform media sosialnya.
Tular Bergambar Dengan Wanita S3ksi Pu Amin Tampil Jawab Dakwaan
Siti akan umumkan nama anak lelakinya dalam masa terdekat.
 
Sebelum ini, nama Asyraf juga pernah dikec4m apabila dia terlebih dahulu membuka akaun laman Instagram anak pertama Siti, Siti Aafiyah sebaik sahaja dilahirkan pada 2018.
Siti selamat melahirkan anak kedua pada pukul 6.21 pagi Isnin di sebuah pusat perub4tan di Selangor.
Bayi lelaki seberat 3.84 kilogram itu dilahirkan menerusi kaedah pembed4han.
Siti berkahwin dengan ahli perniagaan Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa pada 21 Ogos 2006 dan hasil perkahwinan, pasangan ini turut dikurniakan seorang anak perempuan, Siti Aafiyah yang kini berusia tiga tahun.
Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!
Jom Like Page Kami Juga Di Facebook
Sumber : mStar/applehijau
Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen, klik like dan share serta f0llow page kami untuk cerita menarik, viral dan semasa di hujung jari anda.
Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.
PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.
Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:
 
 
 
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.