Isu Keluarga

Memang orang kata biar je block tu nanti rindu dia carik tapi tak tapi gf saya ni lain sebab ego dia tinggi

Salam admin. hide fb saya, nak tanya cemana nak handle dengan perempuan yang selalu block kita ni. umur masing masing dah masuk 22/23  tapi bila gaduh je block block atas alasan sakit hati. semua tempat fb ws ig tele call biasa sekali. bukan saya je.

fon mak, ayah adik beradik lain pun dia block. saya dgn gf saya dah nak masuk 2 tahun dah. duduk pun tak jauh dalam linkungan 30-40km je. tapi bila gaduh je block.

Memang orang kata biar je block tu nanti rindu dia carik tapi tak tapi gf saya ni lain sebab ego dia tinggi, lama saya tak carik. lagi dia terus move on je dia kata sbb dia akan layan chat laki lain yang masuk dalam fb dia.

bila ramai chat dkt fb dia tak sunyi so dia akan melayan je even relay dah dekat 2 tahun. bagi saya dia tak kesah ape pun relay ni. saya tahu saya ade salah bila dia block saya. baru saya nak ubah salah saya dia carik salah saya yg lain pulak.

belum sempat saya ubah dah kene block lain. dia ade ungkit saya ni boros abis duit dkt moto sedangkan moto pun saya dh jual hm. takde saving masa depan. menangis saya sbb dia tk penah cakap dengan saya macamtu. Saya dah kerja tetap dah.

umur baru 22/23 tapi gaji bersih 3k. income tepi 1k sebulan. ade buat loan asb 50k pakai untuk kawin je. loan rumah pun dah apply dah  skang tengah bayar processing fee tapi dia tak nampak kesungguhan saya padahal saya beli rumah tu siap siap untuk kawin duduk dgn dia.

kire lengkap dah tinggal masuk sbb fully furnish dah tapi dia kata saya takde saving. oh ya plan dia kawin 25 centu and rumah pun siap 2024.. saya sungguh nak kawin jaga dia tapi kenapa dia susah nampak ye sekarang ni tgh gaduh and block saya and dia ungkit saya tk jaga solat.

semenjak saya janji berubah dgn dia. saya memang jaga solat even bukan awal waktu saya cuba sbb pekerjaan saya agak susah nak solat di awal waktu sbb kerja di luar . tapi dia tak percaya saya berubah.

fb ig ws semua contact dgn following follower friend perempuan saya buang. salah lagi ke saya berubah. ni ke saya dpt. saya langsung tak dapat contct dia sbb kene block tapi dia tau saya selalu layan LOB ni dan dia pun ade dalam ni.

cuma saya nak tanya kenapa perlu carik lain? tak boleh ke ade di sisi saya semasa saya berubah ? support saya yg baru nak jaga tiang agama ni. Saya sedih sangat bila dia kata kata dkt saya pasal duit sbb saya pun makan nasi bujang je tiap malam.

tapi dia bila gaduh je mintak break break  sbb dia dah ready scandal melambak dalam fb dia. yang saya ni terkontang kanting lah nanti kalau kene tinggal.

saya sayang sangat dkt dia ni min tu yg saya nak sediakan semuanya before kawin tapi dia macam tk percaya dkt saya. Oh ya dia pun berduit jugak and ade rupa and family dia agak senang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.