Isu Keluarga

Lagi satu sudahlah gigi dia tak ada satu kat depan dan pernah sekali dia bagi gambar kemaloan dekat perempuan lain

Salam hi semua. Tq min approve
Ni acc fake yer. Saya ada bf sekarang meniaga pasar malam. Dia ni pantang perempuan lalu mesti pandang kalau dok sebelah leh tenung perempuan lain lama2. Dok cuci mata.

Bila ditegur kata nya takkan nak hadap muka sy je. Jawapan tu tak salah pun. Tapi dah 2 tahun kenal dah hadap byk masa rase kite ni untuk apa? Lagi satu sudah gigi dia tak ada kat depan dan pernah sekali dia ada bagi gambar kemaloan dekat orang len ajak main.

Tapi sikap tu sejak dulu memang dia sendiri cakap dia apa2 mesti kena menang. Dlm sports mesti jd no 1 no 2. Kalau berbalah pun memang dia ngaku kalau dia salah pun org lain jgk jd salah. Awek dia sblm ni pun tgglkan dia.

Pernah kumpul duit nak kawin da jmpe family pun pompuan tu tgglkan dia 4 ke 5 bln macamtu jer.  Dia tak pernah salah. Bila dia tak pernah salah pastu bila kita dah asek disalahkan kalau jd pape. Dah cukup 2 tahun ni nak rase ape pun taktau.

Sekurangnya kalau solat tu ada jgk la reason aku nak hormat dia. Kalau dah m!skin, gigi takde, curang dah takde bonus point ni solat pun tidak puas aku carik point ape nak bg sedap hati sket.

Bila aku tnya utk uji, dah kawin nnt nak cari org lain kerr.. dia mula2 jawab byk benda lagi nak pikir. Bila aku tnya lg skali dia jawab kalau dah prangai suka serabutkan org mana2 lelaki pun akan cari perempuan lain.

Lgsung takde bersalah dah pyernah curang memang nampak pendirian tipikal lelaki biasa bila masalah sng cari lain. Bukan aku nak kata dia cakap tu salah. Tapi macam nampak dia jenis terlalu mudah la selesaikan hal dgn carik org lain jerr.

La ni dia ke negeri aku untuk bekerja nak cari duit utk kawin. Nak tunjuk dia serius la. Tapi apa yang dia buat ni bukan soal harta atau apa tapi sikap dia sendiri. Org slalu ckp perempuan tgk harta bila takde harta akan ditinggalkan.

Tapi tgk la mana la tak perempuan tgglkan. Dah memang org cmni yang lebih tak setia dan curang. Kadang muka tak seberapa duit tak seberapa tu la lebih2. Bila terdpt sket duit dah culture shock terus nak layan perempuan.

TAKde perempuan nak tgglkan pasangan dia susah sorang2.. semua sebab sikap.
La ni smlm aku call masa dia tengah meniaga kt pasar malam tapi masa tu ptg lg. Dgr dia sembang2 ngan customer mase ade customer nak beli.

Tiba2 ada suara awek, lepas tu tgk dah mati telepon. Sebelum ni boleh jer nak jujur pape. Erm gaduh smlm semua dia marah aku dia takde salah takpernah salah la. Yang kes dia bg gmba tak senonon tu pun dia takpernah mengaku. Aku dah penat org bwat salah taknak mengaku, smalam hurm bye bye la.

 

Sebenarnya aku dah byk sabar dari dulu ni. Aku xtau la aku ni yg kuat jeles ke ape. Mggu lepas aku g gerai bf tgh meniaga tp die xbukak kedai lg so die lepak kt gerai sebelah. Aku g kt dorg pastu aku mention aku eksi den. Pastu krik2 tgk ade customer awek.

bf aku dari sengeh2 cm berubah sket muke pastu terus ajak aku g krete konon nak cek. Erm.. pastu bile aku tnye die memarah..Dulu tgh oncall pastu ade customer2 biasa die sembang2 elok je aku dgr dlm phone. Pastu bile tetibe sore aweks pastu tetiba mati tpon.. call2 balik x dpt.. nape tu?

Aku kalau pegi makan kt kedai.. kalau aweks cun die dok usha sampai la awek tu hilang dari radar.. mesti die akan usha org yg same sampai abes dr radar. Acaner tu?

Taun lepas die ade kantoi siap ajak org main.. (maafla censored nak bg org tau situasi sbnr).. aku rase pantang aku lalai sikit la.. mesti die amek peluang..

Taun ni die dah dtg tmpt aku nak kumpul duit kawin katenye.. ermmm.. cemane nak handle situasi ni..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.