Isu Keluarga

Ada satu hari tu aku confess lah yang aku suka dia lepastu tak sangka langsung yang diapun suka aku gak

Tolong postakan min. blm tu aku cuma nak terangkan yang aku ni cantik gak lah.  Seblm tu aku cuma nak terangkan yang aku ni cantik gak lah sowy kalau nak muntah. bukan nak masuk bakul angkat sendiri. tapi ni ada kesinambungannya nanti.

pendek cite, stakat ni tak pernah lagi la g mana mana orang tak puji. Ceritanya aku perempuan 22 tahun dan aku kenal mamat ni umur 15 tahun kat ig untuk pengetahuan aku tu fake acc, aku tak letak muka.

 

Entah kenapa saja tak ade keje aku dm lah mana mana lelaki nak borak. best sebab tak ade sape kenal kita, lagi satu best sebab kita boleh tau orang tu ikhlas berkawan ke tak. banyak ah yang mintak tengok gambar tapi tak sorang ni.

mamat yang aku kenal ni. bagi aku dia satu dalam seribu malam lah. yang buat aku suka dia. dia nampak matang. pastu aku selesa dengan dia. walaupun baru 15, buah fikiran dia lagi nampak matang dari mamat 21 yang aku chat. pastu dia ikhlas berkawan.

Ada satu hari tu aku confess lah yang aku suka dia lepastu tak sangka langsung yang diapun suka aku gak sebenarnya. dia siap cakap “sayang bukan kesah pasal umur.” memang nampak dia ikhlas sebab “hati” tapi kami tak couple lah sebab aku pk dia muda lagi, nak bebas semua tu, lagi2 aku ni kuat jeles.

so aku kira tak pegang dia la. lagi satu, time tu aku tak sure lagi dgn dia. Kami pun teruskan chat mcm tu tanpa tengok muka, tanpa dengar voice pun. kitorg plan nak jumpa 3 tahun lagi, time tu lah baru boleh tengok depan depan.

dia ada cakap time mula mula kenal dia sanggup tunggu 3 tahun tu. dan dia tak kisah aku mcm mana sebab aku asyik cakap aku tak good looking. aku pun nak try test lah kesetiaan dia.

masalahnya kat sini. aku rasa dia dah start tak suka aku lah. sebelum ni dia prnh bgtau, dia tak beria sebab pernah kene tinggal. memang sebelum tu ada on off bila chat, memang nampak la dia tak beria.

Tapi selepas tu everything smooth je sampai lah malam semalam, dia start on off balik. aku pun tanya lah “beria lagi tak”, jawapan dia buat aku sedih, “aku dah tak beria mcm dulu, sebab pernah kene.” hm bende ulang kot.

maksud dia apa eh. tetiba je camtu. dia dah tak suka aku ke? ke ada pmpn lain? ke dia tak percaya aku lagi dan cuba untuk playsafe? aku tak dpt baca dia. tapi cara dia tu mcm mintak aku blah je. dia siap bg lirik lagu untuk move on lagi.

pastu aku try test lah, aku ajak vc, blh dia cakap “buat apa” hm nampak sgt dah tak beria. aku try lah nak paham dia. aku anggap dia dah tak suka aku lah 🙂 tapi bila aku tanya, nak jumpa tak lagi 3 tahun tu, tapi dia jawab “okay je”. hm

Sekarang ni patut tak aku bg tau yang sebenarnya aku cantik supaya dia tak blah? sebab kali ni aku betul betul sure aku nak dia. tapi aku taknak tunjukkan desperate tu sebab pada aku..

kalau someone tu betul betul ikhlas dengan kita, walau macam mana pun dia tetap stay dgn kita kan? ke awak rasa camne. thanaks min & awak yang cantik encem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.