Isu Keluarga

Alkisahnyaa begini saya sudah menjalin hubungan dengan dia dah 3 tahun dan Sememangnya ade perancangan untuk ke next step dalam hubungan kami.

Salam Admin LOB. Promise ehh hide profile saya. Nak mintak pendapat lah min.. Macam mana eh nak bg orang move on dari kita ? kadang2 saya pun pening dah taktahu nak buat ape sbbnya si dia ni saya rasa macam tak move on lagi dari saya.

Alkisahnyaa begini saya sudah menjalin hubungan dengan dia dah 3 tahun dan Sememangnya ade perancangan untuk ke next step dalam hubungan kami.. Jarak umur kami cuma 2tahun je.

Saya punya sayang dia tu memang taktahu nak kata lah kan sbb dia penah curang dgn saya sampai perempuan tu serang saya seolah2 macam saya yg rampas pakwe dia cisss.. pastu dia pujuk2 saya then saya bg dia second chance..

Dia selalu suruh saya amek hati family dia, mak dia kakak2 dia semua.. alhamdulillah diorang semua terima saya suka saya termasuk anak2 buah dia semua.. tapi bila tiba tang part family saya dia selalu bagi alasan sampai ayah saya takrestu hubungan kami.

Awal tu memang sedih sumpah.. saya cuba usaha pujuk ayah sbb mak and family lain macam pakcik makcik semua setuju je tapi tulaaa ayah je.. puas saya usaha sorang min bak dptkan restu ayah tapi sidia nii ishhh langsung takde usaha.

Satu hari tu kami gaduh.. agak besar jugaklah gaduh tuu sbb fikirkan ape kesudahan hubungan kami, saya suruh dia amek hati ayah saya sungguh tapi tiba2 dia suruh saya buat pilihan antara dia dan ayah saya sekeluarga.

terus saya terkedu min, tanpa fikir panjang pun saya terus je ckp ok kalau mcm tu kita putus sbb saya pilih keluarga.. saya ckp kat dia saya takkan tinggalkan keluarga saya sebab lelaki lepastu terus saya end call..

Then dia call saya banyak kali ws ape semua tapi saya taklayan.. tiba2 dia muncul depan rumah sewa saya min.. terkejut lagi saya. tapi saya tak keluar.. saya taktahu berapa jam dia tunggu kat luar tu even housemate saya ckp saya takde.

2 3 hari gak laaa dia tunggu depan rumah sewa saya tiap malam.. seram jap macam orang gilaaa.. lepastu tiap hari dia call ws saya semua sampai saya fedup saya terus block dia kat ws ig semua lah.

tapi dia punya takmove on dia cari kawan2 saya pulak nasib kawan2 saya taklayan dia.. sampai dah 3 4 bulan dia still ganggu saya then saya mintak tolong kawan lelaki saya ws dia bgtahu jgn kacau saya sbb kami dah tunang kononnyaa.

saya ingat taktik tu berjaya laaa buat dia stop kacau hidup saya tapi rupanyaa tak min, even kawan saya tu saya dah nak bertunang dgn dia pun sidia nii tetap ganggu saya cakap rindu lah ape lah bagi peluang lah ape lah erghh.

lepastu dah brp bnyak ig fb palsu dah dia buat semata2 nak contact saya termasuk buat acc guna nama anak buah dia. lepastu awal tahun ni mcm senyap jee takde kacau saya ape semua dah so saya fikir alhamdulillah dia dah move on lah tu dan saya boleh hidup aman damai..

Ehh tiba2 bulan puasa semalam dia start balik min oii kacau hidup aman damai saya. start balik dgn ayat2 rindu bagai dia tu.. dah setahun lebih dah min kami putus tp dia still lagi kacau hidup saya erghh..

so agak2 macam mana saya nak buat supaya dia boleh bebetul move on dgn saya eh ?? haihh saya memang takde hati dah kat dia lepas dia suruh saya buat pilihan tu.. sbb saya fikir belum ade ape ikatan lagi pun dia dah berani suruh saya buat pilihan gitu, nnti kalau dah kawen.

silap2 dia langsung takbagi saya jumpa family saya.. ishh taknak sayaaa menderita mcm tu.. saya yakin keputusan saya betul tinggalkan dia tapi dia tuu yg tak move on tak terima kenyataan..

saya nak buat ape nii.. tolonglah kot sape2 ade idea yg bernas yg boleh saya pertimbangkan. Terima Kasih Min and semua warga LOB.

Leave a Reply

Your email address will not be published.