Isu Keluarga

Sebelum kenal dengan dia saya banyak kawan lelaki scandle la macam tu tapi yang dia ni memang sangat2 serius.

Min saya ni tengah serabut 4hari dah tak pergi keje.. Saya janda 3 tahun dah berpisah. Padq mulanya saya memang tak qde hati dn prnsaan kat mana2 lelaki pun.. saya jadi trauma benci dengan lelaki.

Lepas saya cerai saya keje saya hppy dapat gaji saya pg travel sana sini. saya beli ape je anak2 saya nak. saya hntar mak saya pergi umrah. saya siap cakap kat mak saya.. kat depan kabbah nanti mak doakan saya murh rezki.

Jangan doa jodoh sebab saya dah taknak kawen. Mak sedih mak ckp jangan ckp macam tu. mak tau ade jodoh baik nanti. masuk tahun ketiga.. saya ade kenal sorang lelaki..

Beza umur jauh sangat dengan saya. dia muda. Hensom ade rupa ade plajaran baik bukan kaki lepak sana sini.. bukan kaki kikis.. saya pg travel saya bwak dia.. tapi saya tak ade rasa cinta pun kat dia. saya aggap dia adik2 je..

Saya bawak dia jmpe fmly saya anak2 saya.. buat macam adik angkat.. fmly dia pun kenal saya.. didikan yang baik fmly dia bagi dia. alhamdulillah saya jmpe dia yang baik macam tu. Sayang sebagai kawan dan adik. kami selalu wsap call stiap hari..

buat kelakar pergi makan teman pergi sana sini. Last2 dia kata dia nak kat saya. tapi saya ckp saya taknak bcinta. Tapi dia yakinakan saya dia serius dengan saya akn jg saya. memang jauh sangat beza umur lebih 10 tahun. saya tua..

30 lebih dia 20an.. saya memang tak ade rasa nak bercinta ke ape ke. memang dah tak ade.. ibarat dah tak ade hati tau min. Lepas tu 5 blan berkawan dengan dia.. saya dah mula sayang dia. sikit2 nak sampai dah rasa cinta tu untuk dia..

Sehigga la setahun kawan.. memang saya dah bercinta dah sayang sangat dah tak boleh lupakan dia. dia baik tapi kuat sangat cemburu. Sebelum kenal dengan dia saya banyak kawan lelaki scandle la macam tu tapi yang dia ni memang sangat2 serius.

dia dah bagitau mak ayah dia.. dia sukakan saya.. nak serius dgn saya. Mak ayah dia tak kisah.. tapi mak ayah dia kata carilah keje tetap.. dia kata kalau nak tggu beberapa tahun lg saya dah tua. dia nak cepat2 kawin..

tu la org kata kan.. syaaitan tu ade je kat mana2 taknak bg manusia bina masjid. ade je benda tak kena.. benda kecik pun boleh jd besar. Mlm tu ade slah faham skit dia mrah sangat kat saya..

Kitaorg pun berpisah la malam tu. Ehh esok pg dia call saya.. sebab kami saling sayang kan. tak jd la bepisah. Tapi malam tu saya dah block dah no dia semua.. lepas dia call tu saya unblock balik sebab dah baik kan.. huhu..

Lpas tu kmi jumpa la saya taktau la bila masa dia cek hp saya tu… Kami gaduh skli lagi psal saya unblock scandle lama. dia ckp saya nak cr blik scndle lama tu.. dia dah tak pecaya saya . Dia kata saya ni tak ade dalam hati dia.

Memang saya tak penah sayang dia. Tapi diala cinta kedua saya. Bukan senang nak terima cinta kedua ni min. cinta ni datang dr hati bukan dibuat2 atau beli kat pasar malm.

Pastu min dia ckp dia nak bepisah kali ni betul2. sebab dia dah skit hati.. pasal unblock tu. Saya pun cerita la benda yang betul. saya tak cari pun scandle lama tu.. saya terangkan kat dia.

sebab dia memang tak suka saya dgn scandle tu. Saya dah block scandle lama tu berbulan2 dah.. Saya ckp masa saya nak unblock wsap dia balik saya tgk scandle tu ade kat block tu skli dgn no hf dia..

so ape guna block kalau ade no terpmpang kat situ. so saya unblock la scandle tu skli.
Dia tak percaya dia kata tu alasan yang tak boleh guna.. saya kata kalau saya nak cr scandle saya tu dah lama dah saya buat..

tak perlu nak block berbulan2 lama macam tu kan.. sebab su takkn cr scndle lama lg sebab saya dah serius dgn dia.. lpas dia bgtau mak ayah dia dia nak kwen dgn saya. Skrg ni mi. Dia ckp biarkan dia dulu..

dia nak betenang sebab dah takde rasa sayang kat saya lg.. Tapi saya tak boleh. saya pujuk dia saya ckp bnda yang jujur. dia taknak terima. Saya tnya dia ade org lain ke.. dia ckp dia taknak bcinta lg lepas ni.

Ngan saya pun dia dah taknak bcinta. dia nak solo je. saya tak boleh la terima benda tu. sebab dia yang bg saya hrapan dia yang bg saya cintakn dia sayagkan dia. anak2 fmly smua dah sayagkn dia..

Dia ckp saya tak bsayaukur dpt dia. bkn sng org nak terima janda.. tapi bila dia bg peluang saya taknak jaga pluang ni.. sllu buat dia skit hati..

Nama scndle lama pun dia tak boleh dgr. asl dia dgr je mesti bgaduh punya. TAKtau nak buat macam mana dah. Sebab kdang2 org lain yang tersebut nama tu. saya jugak kena mrh.

Pastu harini saya wsap dia sebab dia kata dia takkn putus dgn saya. Dia minta saya bg masa je. Tapi asal wsap je mesti gaduh pasal unblock tu. pastu ayat perli2. saya dah minta maaf ape smua dah.

masih lagi ungkit benda tu. smpai dh taktau nak ckp ape. Last2 saya sndiri minta putus dgn dia. sebab dia ckp dia trauma dia kecewa dia tak sayag saya lagi skit sangat dia ckp. org yang dia cinta kianat dia. haihhh. Ego btul la.

skit min bila kita pujuk2 org tetap taknak. Saya ckp saya rindu ape smua  dia blas dia pun rindu saya.. tapi dia kata biar masa skrg bg space untuk dia. Pastu ni saya dah block dia sebab dlm wsap dok begaduh perli2..

tak suka btul la org laki macam tu… smua brg2 yang saya hdiahkn kat dia belikan dia pulgkan balik. Tapi saya sayag sangat kat dia. nak move on sush sangat. tapi tu la. Ape nak buat ni ye min.

Teruskn block dan move on Atau pujuk balik. Sebab saya tau dia sayang saya sangat2. Kalau saya move on ni. saya janji taknak kawen taknak bcinta dan Tersiksa betul. Ayat terabur typo skit maaf ye tlg bg pndpt yang baik2 kat saya tq

Leave a Reply

Your email address will not be published.