Isu Keluarga

Dipendekkan cerita saya post gambah H tiba2 perempuan tu pun terus bertanya siapakah dia dan kenapa saya pos gambar H

Assalamualaikum min mintak hide kn profil saya. Tujuan saya post kisah saya ni hanya untuk mintak pendapat dan kata semangat untuk rakan2 LOB. Saya nak bertanya apakah di luar sana ada yang berpengalaman macam saya, Saya berusia 30 tahun masih bujang bekerja dalam bidang oil&gas.

bermula lah kisah saya di mana musim pkp saya d cuti kan selama 3 morth dan saya mungkin mase tu tak bz banyak mase dan d situ lah saya kenal dengan ssorang, yang saya gelar H, Saya kenal H melalui michat.

Dia sorang duda anak 2, memang saya tak yakin dengan dia Mula2 kenal dia sangat caring yang paling saya suke sebab dia pandai masak jaga agama, kenal dalam 2 morth H datang merisik saya jumpe parent saya mase Mula2 saya memang tak yakin dengan dia sebab saya baru kenal saya masih belum tahu sangat tentang dia.

H bekerja sebagai polis bantuan, Setiap kali saya lepas solat Saya doa moga2 dia lah orang yang terakhir dalam life saya, sebab saya dh banyak kali bercinta tapi semua jaga jodoh orang, H lain dia slalu caring bagi nasihat dan tak putus untk beri saya keyakinan yang dia sayang cinta setia dekat saya serius nak saya jadi wife H.

Saya rapat dengan fmly H rapat sangat dengan mak H, memandang kan kampung saya jauh dengan kampung H mak H selalu call betanya kabar. H pun berkeja dekat dengan tempat keje Saya. Mase pkp saya tak bz takde buat ape2 jadi mase tu banyak lah untuk saya dan saya lah juga makan pakaian H boleh i Kate kan tiap hari wktu shor or nak berbuka puasa saya akn mask dan hantar makanan untuk h.

Bila pkp dah habis, saya dah mula kerja dan dari situ Saya nampak perubahan H makin hari makin kurang  layanan bila Saya wsap pagi petang baru reply alasan bz tapi on line. Ok fine saya takfkir ape2 mgkin betul dia bz, tapi hari demi hari hati saya mkin jadi tak tenang bile setiap doa banyak bende yang Allah tnjukan.

Dan saya ade ckp kat H kenapa dia hambar dengan saya tak macam dulu masa Mula2 kenal. sebab masa kenal H bulan 4 dan kami merancang akan bernikah pada bulan 12. dia stat brubah bulan 7, bila saya tnye dia ade perempuan lain ke,

H Kate tidak cuma dia nak mase sebab dia ade masalah dengan ex wife dia dan H selalu ugut saya untuk bvnvh diri kalau saya buat dia serabut saya pun sbr. H pun ade bagi saya 1 surat dari doc yang mengatakan H penghidap kans€r otak tahap 3 saya pun jadi sedih lh tpi saya tetap trima h.

Mse tu saya silap sebab pcaya sangat pada h, sebenarnya dia hanya menipu ada sakit kans€r otak tahap 3 H sengaja buat macam tu sebab dia nak saya tinggal kan dia.  Satu hari saya ade nampak dekat fb H semua pic2 H ade sorang perempuan ni suke like semua pic H bile saya tnye H Kate tak kenal,

dan saya cube add perempuan tu dan dia pun acp. Dipendekkan cerita saya post pic H di fb saya dan perempuan tu pun terus bertanya siapakah dia dan kenapa saya pos pic H, saya pun cakap future husbun dan ppuan tu tak trima siap maki hamun Saya siap sruh hntr semua bukti utk meyakin kan h adalah future husbun,

bile saya send semua bukti trmsuk lh pic saya bdua dengan H ppuan tu lgi meroyan Kate saya edit pic tu dan ppuan tu siap ckp saya ni kena upah dengan orang beribu2 untuk hncur kan hubungan mereka. Saya pun tak boleh terima ppuan tu Kate saya macam tu siap tuduh saya ni ex wife H, kata saya meroyan gila talak, dan saya ambik keputusan untk berjumpa Ppuan tu.

Saya kt jhr, dia kt n9 agk jauh jgk sebab ppuan tu 1 kg dengan h, ppuan tu janda dan lebih tua dari kami, bila H tahu yang ppuan tu thu pasal saya h terus makin marah2 saya tiba2 kata apa yang kau nak dari aku kanapa kau nak hancur kan hubungan aku dengan dia.

Saya terkejut Tibe2 h brubah smpai tahap macam tu siap ugot saya nak bvnvh diri kalau saya hancur kan hubungan mereka. Saya pun terus pergi jumpe pppuan tu, tpi malang tak berbau saya ecident mse dlm perjalanan kreta saya hncur macam hati saya.

nasib nyawa saya panjang, dan smpai lh skrg lps kejadian tu Saya diam kan diri. ade jgk saya tnye kt mak H pasal perempuan tu mak H Kate dlu mmg mereka berkawan mak h Kate lame dh putus dan H pun bgi thu mereka brsama balik.

Dan h slalu bersumpah sebut2 nama Allah bersumpah lagi nama arwah ayah H. Untuk saya tidak memberi tahu apa2 dekat ppuan tu atas apa yang dh blaku dan takbgi saya cerita  semua hubungan  saya dengan H. Leps saya ecident saya tak  jdi jmpe ppuan tu. h buang saya dengan takde rse brslh  dan rela memilih jnda tua tu.

Mule2 fmly saya tak thu psl kami dh break, iyelh saya kan dengan H nak lgsung perkahwinan buln 12 ni tpi tak jadi saya ecident pun saya tak beri thu fmly, tapi lepas 2week saya ecident H ade post pic dia bdua dengan perempuan tu dekat wsap jadi abang saya nampk dia pun tnye knpa H post pic ppuan lain dan saya pun berterus terang yang kami dh putus.

Sedih tu memang sedih. Dah Hmpir 3 morth saya broken dan masih truma dri ecident. Saya taktruk dahi je pcah tpi tak lh sakit macam mana hti saya sakit. Saya cube untk lupa kan semua apa yang brlaku dan melihat kebahagian mereka. Sakit rasa nya.

Dari segi rupa Saya alhamdulillah Saya semua cukup, tpi tulh kadang2 saya fikir apa yang lelaki nak knpa msti nak curang.. Doa kn saya moga saya dapat jadoh yang lagi baik dan reda ujian Allah beri..

Leave a Reply

Your email address will not be published.