Isu Keluarga

Semalam saya dah hilang pertimbangan saya bertanya pada dia berapa peratuskah rasa sayang dia pada saya tapi dia jawab 90% sahaja  lagi 10% tuu sayang diri sendiri

Assalamualaikum semua. Saya nak luahkan perasaan saya kt sini sebab saya xtawu kat sape nak luahkan.. Mungkin akak2 atau abang2 boleh bagi pandangan. Tolonglah jangan kecam saya ye.

Saya perempuan berusia 27 tahun dan dah bertunang pada bulan February tahun ni.. Pasangan saya berumur 30 tahun dan telah merancang untuk bernikah pada bulan 11 tahun ini.

Saya nak minta pandangan berkenaan dengan tunang saya.. Sepanjang bertunang , kami ni tak seperti pasangan lain.. Sepatutnya tempoh bertunang adalah mcm pre-honeymoon kan.. segalanya sweet je.. tapi kami tak..

Dia hanya contact sy pada waktu petang dan bilangan mesej tuu bole dikira ( 1 hari bole kire berapa je text dr dia). Dan dia selalu balas lambat.. tidur pun lambat. dia banyak menghabiskan masa dia dengan live di Facebook.

live bundle , jam dan lain2.. tetapi masa dengan saya tiada.. untuk pengetahuan semua, duit hantaran telahpun cukup. Jadi tiada alasan untuk yg kata dia sibuk mencari duit dan dia bekerja waktu pejabat sahaja.. Saya kurang dapat perhatian dari si dia.. Saya rasa tak happy and rasa sunyi.

Semalam saya dah hilang pertimbangan saya lepaskan semua amarah saya yg saya simpan selama ni ke dia.. Bila saya bertanya pada dia berapa peratus kah sayang dia pada saya ? dia jawab 90% sahaja , lagi 10% tuu sayang diri sendiri..

Dan saya bertanya lg adakah saya di dalam hati dia.. dia cuma jawab saya penting dalam hidup dia, kalau saya tak penting dia tak cari saya. Tapi bagi yang tengah bercinta.. Bila kita tengah hangat bercinta tuu, kita pasti rasa sayang tuu..

tapi saya tak rasa pun dan saya x nampak pun yang dia sayang kt saya.. depan mama dia aritu, dia boleh marah saya. saya pun pelik kalau tak sayang saya kenapa ajak saya bertunang ? Bila saya tanya soalan mcm ni dia selalu ckp dia sayang saya..

Bagi saya , dari perbuatan seseorang tuu kita bole tawu dia sayang kat kita or ikhlas kt kita atau tak.. betul tak ? So saya ada terfikir untuk memutuskan ikatan pertunangan ini sebab saya rasa bila saya kawen dengan dia nanti.. saya bukanlah keutamaan dia .. Dan saya juga bukanlah kelemahan dia..

So apa pandangan kakak² dan abang² sekalian ? mohon jangan kecam saya sekiranya penulisan saya tidak begitu baik.. saya sedang buntu.. bingung dan tak tawu apa nak buat.. Sama ada putuskan ikatan pertunangan ini atau teruskan untuk bernikah?

terima kasih semua.. tolong ye bagi pandangan .. saya takde sape² nak kongsi luahan atau nak minta pendapat .. terima kasih..

Leave a Reply

Your email address will not be published.