Isu Keluarga

Suami pernah cakap pada saya kalau isteri pertama suka kongkong lepastu isteri kedua pula ade menyimpan lelaki lain katanya

Assalamualaikum warga krt. Saya nak share skit kt korang smua. Saya sbnarnya sgt trtekan dengan suami saya. Tapi saya terus bersabar. Saya tak dapat nak meluahkan ape je yang saya rase pada suami saya.

Bile luah saya akn kna mrah n dia mmg takkn pduli. Tapi ye la. Ni pilihan saya tak sepatutnya mengeluh. Sumpah saya memang sedih n tak tahan nak simpan. Dia pernah berkawin sebanyak 2 kali.

Yang 1st 1 tahun lebih dah pisah.  Yang 2nd 5 thun pisah. Now jodoh dengan saya. Mintak sampi syurga lah hendaknya. Suami pernah cakap pada saya kalau isteri pertama suka kongkong dia dan isteri kedua pula ade menyimpan lelaki lain katanya.

Means istri yang nampak salah lah kan.. From that.. Bile jadi wife dia.. Saya cube yang terbaik.. Taat.. tak penah push2 dia nak itu ini. Ape ade ape dia bagi syukur alhamdulillah.

Tak ade nak sekat2 hobi dia. Tak pernah nak tinggi2 suara or mrah2 dia.. Ape saya rase tak dihati saya akan cakap elok2. Tapi tu la.. Setiap kali bukak mulut bncang dia akan marah saya.

Suruh saya pagi cari lelaki lain. Seolah2 dia nak balas dendam ape yang dia lalui dengan ex2 wife dia dlu. Saya seolah2 jd mangsa. Bnyak benda saya berdikari. Saya pendam. Saya sakit dia tak kisah..

Saya sedih dia tak endah. Dia lebihkan orang lain dari saya isteri dia. Kalau dengan kawan2 perempuan sanggup dia luangkan mase. Tolong itu ini.. Dengan saya. Ermm. Tengah sakit pun boleh tinggal. Sumpah saya sedih..

Saya dah banyak bersusah payah untuk dia. Sikit pun pengorbann saya dia tak ingat. Malah bile dah senang buat saya cam tak berguna dah kat dia.. Nafkah? Tangungjawab? Totally failed sebagai suami.. Tapi sbgai isteri saya redha..

Saya taknak suami berdose 10 rgit dia bagi itu la saya niatkan  dalam hti sebgai nafkah supaya malaikat catit pahala buat dia. Saya meluah ni tak ade niat ape. Skdar nak kosongkan yang terbuku.

Andai suami saya terbaca. Moga terbukala hati dia seluas2nya buat saya. Kasihanakan saya. Sayang saya sebagai istri yang bnyak bekorban. Saya tak mintak yang dia tak mampu.

Cukup jga saya sebagai isteri. Buat saya happy. Enough. Suami2 diluar sana. Juga lah isteri baik2. Isteri tu amanah allah. Bukan sbgai beban. Kamu yang pilih untuk jadikan isteri. Jangan la sia2kan. Berdosa. Isteri iru pembuka rezeki buat suami.

Saya tak kan tinggalkan dia selain terus berdoa allah lembutkan hati dia buat saya. Biapun kesedihan yang saya dapat. InshaAllah saya percaya allah dengar rintihan saya..

Tolong doakn suami saya sayangkn saya sepenuh hatinya. Tak sia2kn saya. Aamiin. Abang ANDAI ABANG TERBACA. SAYANG MINTA 1 JE. SAYANGI LAH SAYANG ABG. BUATLAH SAYANG RASA SAYANG NI MEMANG ISTERI ABG DUNIA AKHIRAT. Time kasih admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.