Isu Keluarga

Yang buat saya terasa hati bila saya tengah rehat kan badan dekat sofa dia terus cakap saya ni bau bawang la busok la ape semua

Assalamualaikum admin KRT mohon siarkan luahan saya. macam ni, saya sebenarnya terasa hati dengan suami. saya ni suri rumah sepenuh masa ade 2 orang anak sorang 3 tahun sorang 6 tahun. Semua kerja rumah Saya settle kan dari A sampai Z takde pun Saya minta bantuan suami.

Bila saya dah siap buat kerja rumah semua nya, kemas rumah, mandikan anak, masak, basuh kain semua, memang la badan ni akan berpeluh. Bila lepas buat kerja semua tu memang saya tak terus mandi saya rehat kan badan sekejap nak kering kan peluh di badan sambil tunggu suami bangun.

Untuk pengetahuan semua suami saya ni bekerja shift malam, pkl 3 pagi baru dia balik rumah. and bangun dalam 12 atau 1 tengah hari. bila dia bangun memang semua kerja saya dah settle kan semua. Nasi dengan lauk dah terhidang semua, rumah pun dah kemas.

Yang buat saya terasa hati bila saya tengah rehat kan badan dekat sofa dia datang dekat saya cakap saya ni bau bawang la busok la ape semua. Suami hanya tau kutok saya min. Dia langsung tak nampak kerja2 yang saya dah buat.

Memang saya bau bawang sebab nak bagi perut dia kenyang, nak bagi dia selesa bila rumah ni dah kemas. kalau memang saya ni busok kenapa dia tak cakap baik2 suruh saya mandi ke ape.

tapi dia terus hina saya. sumpah saya terasa hati sangat. saya macam hilang kepercayaan diri. saya rasa saya ni hina sgt.. saya nak minta pandangan semua, apa yang patut saya buat? mohon jangan kecam..

Leave a Reply

Your email address will not be published.