Isu Keluarga

Semuanya berubah bila anak aku lahir orang tua aku selalu nasihatkan aku supaya cari kerja lain

Assalamualaikum min. Hide profile. Aku just nak share cerita aku yang bagi aku perit untuk ditelan. aku baru bercerai dengan Isteri aku setelah 4 tahun berkahwin. Kehidupan rumah tangga aku sepanjang 3 tahun boleh dikatakan bahagia.

Terus terang sepanjang tempoh bersama makan pakai cukup tapi soal agama celup2. Aku bekrja di Pusat hiburan dari bujang sampai lah anak satu. Bab pendapatan lebih dari cukup sebab gaji aku langsung tak usik 100% wife aku pakai kad bank gaji memang pada dia. aku pakai duit tips hari2 customer bg.

Semuanya berubah bila anak aku lahir orang tua aku selalu nasihatkan aku supaya cari kerja lain desakan diorang makin kritikal sampi aku sendiri trdetik untuk berubah lebih baik. Akhirnya aku decide berhenti dan kerja sebagai Mandor ladang. Aku discuss ngn wife aku dia kata ok je. sebab dia kata nk kerja bantu aku.

Ank bagi pengasuh. Dengan pendapatan yang jauh beza sampai saving pun habis. kehidupan kitorang memang totally change100%. Isteri aku tempat lama dia sbelum kahwin dengan aku.

Dan kami dah mula bertekak sebab kewangan. Sikap dia brubah. Anak aku yang urus memandangkan waktu kerja aku fleksibel. Dan akhirnya isteri aku tinggalkan aku dengan anak.

Aku behenti kerja ladang dan aku start bisnes jual air balang dekat dengan sekolh. Sekali lg aku diduga PKP bisnes kena stop. tempahan kerja kahwin cancel. Bantuan BPN masuk akaun beks isteri aku.dan sesen pun kami takdberi.

Aku kena kluar rumah sewa. paling aku taktahan bila ad orang dtg nk ambil anak aku utk jaga katanya aku masih kuat sebab anak aku lah. Mati hidup balik pun aku takkn bagi. wife ak takd family. dan family aku bukan senang tambahan orang tua aku dh tua.

bila diorang tya aku ckp semua baik2. Hari ni 27.9.2020 sah setahun aku bercerai dan etak wife aku tak prnah jenguk anak. Aku pun dah disahkan kanser usus. Aku berkerja kontrak pasang paip. dan anak aku masih aku jaga.

Tapi waktu ni jugaklah aku rasa paling bahagia dan tenang dlm hidup. hidup sekadar ckup. Makan apa yang ada dan patut. Buat apa yg Allah swt perntah. jga hbugan dengan orang dan melihat seorang anak itu membesar jangan pikir apa yang bkn kuasa kita, Allah swt sebaik2 perancang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.