Isu Keluarga

Isteri saya berhenti kerja waktu mengandung dan memang jadi housewife je tapi alhamdulillah saya masih boleh support kewangan keluarga setakat n

salam semua. Saya dan isteri dah kahwin 5 tahun dan ada sorang anak laki umur 5 tahun. kami jarang bersama sejak kelahiran anak, mungkin 6 bulan dapat sekali tu pun lepas saya kena reject byk kali.

Dulu sebelum ada anak dpt la bermesra sebulan sekali. hati dah mula rasa tawar sebab selalu mintak dan kena reject. alasan yg diberi selalu penat atau takde mood.

Isteri saya berhenti kerja waktu mengandung dan memang jadi housewife je tapi alhamdulillah saya masih boleh support kewangan keluarga setakat ni.

saya pernah je cek fon isteri tapi takde pape curigakan. tiap hari dia cek fon saya takut saya ada hubungan kat luar.  saya dah try ejas banyak dah part penat tu, setiap hari tak payah masak order grab/foodpanda je,

saya lah yang cuci baju dan sidai tinggal nak lipat je, saya yg cuci pinggan buang sampah semua, saya beli robot vacuum + mop so dia tak payah buat penat2, saya jaga anak, suap anak lepas habis kerja 6pm sampai anak tido 12pm.

hari minggu saya lah in charge semua utk anak makan, mandi, basuh berak, dll. waktu tu dia akan rilek main phone atau tido.
part mood tu sebab dia selalu tidur lewat dlm 3am-5am, pernah gi doktor tapi doktor refer pakar psikologi sbb saspek an xiety tapi dia tak rela nak gi jumpa pakar.

saya pun ada kekurangan. tak rajin solat 5 waktu macam isteri. puasa kadang2 ponteng. berat pun dah naik 10kg sejak kahwin. hubungan keluarga saya dengan isteri pun tak mesra seba pernah gaduh waktu pantang dulu.

bila saya bawak anak jumpa family sebulan 1-2 kali mmg dia tak akan ikut. kalo makan ramai2 sambut hari lahir ke ape2 dia akan dtg muka masam taknak ckp pape. Saya juga pernah pukol isteri bila gaduh teruk bila dia ckp buruk pasal keluarga saya.

hampir setiap hari dia akan mintak saya peluk, tapi tak minat bila saya sentuh bahu atau pinggang, takyah ckp la pasal ciom semua.

dulu lepas solat selalu doa mintak mesra kan balik hubungan, tapi skrg dlm doa dah start mintak diri tak inginkan kat isteri sbb tak sanggup kena reject. mungkin ni balasan tuhan sebab kami selalu terlanjur sebelum kahwin dulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.