Isu Keluarga

Tak dinafikan duit2 aku sebelom ni memang habis dekat keluarga aku je hingga bermacam2 aku beli gelang emas 5 utas

Assalamualaikum admin.. Please hide my profile k. Aku sekadar nak meluahkan perasaan je. Macam mana nak cerita ye. Macam ni, sejak pendemik kehidupan aku amat susah sikit berbanding sebelom ini. Sebab aku hilang pekerjaan dulu.

Gaji aku sebelom ni agak selesa Sangat berbanding sekarang. Gaji aku sekarang sekadar cukup makan bayar itu ini dah habis, Kadang2 tengah bulan dah kering. Berbekalkan gaji pokok 1800 dengan ot tak ade, Kalau ada ot dapat la 2k lebih.

Nak dapatkn 3k Agak2 berpeluh habis ler.. Wife aku bekerjaya dengan gaji tetap. Sewa rumah aku bayar, pengasuh anak 3 orang aku bayar, Barang2 dapur aku beli, tolak nafkah wife, isi mnyak keta dia tiap2 minggu.

Boleh dikatakan tnggjwab aku tak lepas macam tu je la. Tapi susah Sangat wanita nak memahami lelaki. Dah berape kali aku bagi tqhu gaji aku cukup2 makan je sekarang

Paling menyakitkan hati bila Kadang2 aku disindir dengan kata agak pedih seperti miskin. Tak dinafikan duit2 aku sebelom ni memang habis dekat keluarga aku je hingga bermacam2 aku beli gelang emas 5 utas. Tapi bla aku susah, aku sllu di sindir..

Wife aku ni dia ada join part time jual online, ngam2 dia dpt rewards dri agent dpt loket. Sindiran amat pedas bagi aku Kalau Le mmber2 dan adik brdik dia tengok mesti anggapan diorang aku tak pernah bg ape2 kat dia.

Dia boleh update status WhatsApp dengan ayatnye untglah dapat loket emas lagi lagi kalau nak harapkn laki memang tak merasa laa.. Aduhh, terkesima aku tgok sstus dia. Tapi aku hnya diam sja mls nk besar2 besar kan.

Sekarang ni dia tgah angin dak bising2 smpai bla nk mmyewa rumah, aku nk bgtahu pon tak kena. Kalau dia boleh memahami aku, dia tak kan terkluar b3nda ni. Tegah2 pndemik ni banyak benda nak fkir.. Dalam kepala aku anak bini cukup makan pom dah syukur.

Strees aku bla fikir, Kadang2 aku buat tak tau je. Disebabkan racun kawan2 dia, dia smpai taknk fkir ape masalah aku. Dh la wife aku ni, jenis bkira. Beli bnda itu ini dah kecoh, dak ungkit2 2 3 bulan benda tu.

TAK dinafikan dia ada bli Brg2 anak2 kami. Aku brtrima ksih kt dia. Tapi ssah dia nk faham aku. Sampai dengan anak2 pom dia boleh ckap, bpak ko dah miskin sekarang takmmpu macam dlu. Sedih giler bila dengar dia cakap macam tu

Kenpa la wife aku tak bersyukur dengan kehidupan sekarang walaupun tak kaya kte orang cukup makan tak menyusakn orang. Aku penah bagi tahu wife aku, member aku jadi bi4w4k hdup wife tanggung 100% kerja ckgu. Aku dikira ok dari mmber aku tu smua bnda aku sediakan

Leave a Reply

Your email address will not be published.