Isu Keluarga

Sampilah akhirnya aku kenal dengan janda anak 2 dan aku jujur cakap nak nikah tapi malangnya bini aku kata ok lasss skli die wasap janda tu jangan kacau aku

hidefb min. Aku seorang suami anak 4. Sudah kwin 17 tahun atas dasar cinta dari zaman sekolah. Masalah lain tak ade cume masalah b4tin yang susah nak dapat dari bini. Aku kerja shif bini oficehour. kalau shif malam memang tak dapat la tidur dengan bini.

Balik kerja bini da pergi kerja. Siang aku uruskan anak2 balik sekola pagi petang urus rumah segala hal kecuali masak sebab aku tak pandai masak. Bini aku je masak sambil bekal anak2 sekola. Balik kerja bini aku hanya masak je min dan lipat kain dengan anak2.

kadang tak masak die balik tapau makan untuk anak2. Bile shif malam aku sampi 3 mggu aku tak dapat tidur dengan bini. jadi bini aku banyak masa rehat sebab aku da siap sume.  Bukan nak bgga darii tapi aku dari awal kwin tak penah berubah rutin tu.

Cume bile cuti je aku mintak layanan b4tin tu tapi susah nak daapt, selalu ditolak. Kadang sebulan sekali je tu pun gado, dulu jadi suasana da takbes. Dari awal kwin sampai sekarang bini aku macam kurang n4fsu.

Aku belikan jamu tak nak makan die kata die sehat je, belikan bju tidur tak nak pakai die kata malu. Ok la tak ape aku saba je. Sampi sebulan sekali susah nak dapat. Aku sebagai suami nak layanan istri time die cuti je min.

Bile bersama, isteri macam patung bile aku ajar die tetap tak pandai pun tak apalah sebab die jenis pmpuan slow. Alasan die kata malu. Tak semestinya min aku ni usha2 die nak bende tu. Aku nak manje2 je sementara die cuti tapi bini aku tepis2 cakap aku mngada.

Aku belai die macamana pun die tetap macamtu sampi gado sebab aku stress tak dapat layanan dari bini. sampi die cabar aku cari perempuan lain. Die tau pula aku tak kan cari perempuan lain sebab aku tak ensem aku sedar.

Sampi la 5 tahun awal nikah masih tak berubah. Bini aku macam m4ti putik tak ade n4fsu. Kalau bagi pun sekadar tanggungjawap. Die kata hubungan tak penting dalam rumatgga. Betul ke min?

Sampailah akhirnya aku kenal dengan anak d4ra ni layan aku macam yang aku nak dari segi manja atau ape2la. Kantoi pula sampi bini meroyan. Aku nak nikah anak d4ra tu. Aku cakap kat bini aku yang die tak berubah macam yang die nak.

Sampai cabar cari pmpuan lain. Akhirye bini aku akur dan izinkan nikah lagi tapi da sampai mase nikah bini aku meroyan lg ngdu dengan bapak die macam2 jadi haru biru keadaan sampi la anak dar4 tu undur dirii dan lepaskn aku dan bini aku jnji akan berubah tapi tetap sama min.

Sebulan je ok pastu jadi blik marah aku cakap kalau bab nak main die memang tak suke tapi sebab tanggungjawap je die bagi. Pada die hubungan ni tak ade pun tak ape. Sekali lg aku kecewa sikap die.

Tiap kali nak bersama akan gado sampi aku tercakap nak kene bayar dulu ke baru bagi? Baru la bini aku k4ngk4ng. Untuk ape macamtu min. Sampilah akhirnya aku kenal dengan janda anak 2 dan aku jujur cakap nak nikah malangnya bini aku kata ok lasss skli die wasap janda tu jangan kacau aku.

Bukan  janda kacau aku tapi aku yang salah aku akui pada bini dengan alasan yang sama aku beri. Bini yang tak bole bawa bincang. Ego. bajed gud2. Aku ade n4fsu min. Bukan sekadar pergi kerja blik kerja kadang nak jumpa bini pun susah da jmpa minta pelok2 ditepis.

kalau lepas gaji mud die ok la. Aku jenis jaga kebesihan dan imej walau tak ensem tapi manis tu de min. Mud barai kadang sampai tempat kerja pike bini macamni. Sabar jela yang mampu sekarang ni bab umah, fakah aku tak culas min.

Sume aku sediakan tapi bab b4tin de kwin sampi anak besa macamni je tak berubah. Ditego takleh trima bab pkaian jangan sembarang sgt. Bab dlaman kene jaga. tapi aku kene sebur blik asek2 cabar cri pmpuan lain je .pening aku mi. Ade tak bini tt kat lua sana macam aku. Sori pnjg sgt fuh lege.

Leave a Reply

Your email address will not be published.