Isu Keluarga

Dulu tiap2 bulan mesti aku hulur duit untuk mertua aku tapi satu hari aku dapat voice note ipar aku tuduh cakap kat mertua aku yang aku bagi tiap2 bulan tu duit tepi

salam admin. Tolong hide profile aku
aku just nak share. Aku lelaki. Kerja ok. Ada wife yang baik. Ada mertua yang baik..
aku kalu bole nak layan mertua ak sama macam.

Aku layan mak bapak aku sendri
tiap2 bulan aku memang bagi duit dekat mak bapak aku. aku pun nak buat yang sama dekat mak mertua aku.
Dulu tiap2 bulan mesti aku hulur sikit untuk mak mertua aku dalam 300 je sebulan. Ada lebih aku bagi lebih.

aku memang nak layan sama macam aku layan mak bapak. Aku sendiri
sebab mertua aku baik. Baik sangat. layan elok. masak sedap2 tiap2 kali aku balik mesti mertua aku msak sedap2 tapi satu hari. Aku dapat voice note.

Aku dengar sendri ipar aku tuduh cakap kat mertua aku yang aku bagi tiap2 bulan
tu duit tepi. Duit tepi aku kerja. Duit tepi tu h4ram dia kata dekat mak dia (mertua aku). sentap aku beb. Seedihh, itu upanya pandangan dia kat aku selama nih.

Time tu aku lebih kurang dh 5 taun kahwin. dh 5 taun laa ak bgi duit bulan2 dekat mertua aku. sekali macam tu ipar aku pandang aku. mmm. Sebab aku kerja gomen badan uniform. Tapi bukan semua orang keja badan beruniform ni perangai sama.

Aku syukur dengan gaji aku. Cukup sangat. Ada lebih skit itu yang aku hulur skit untuk mertua aku. tpi sejak aku tahu pandangan ipar aku yang aku bagi tiap2 bulan dekat mak mertua aku tu duit tepi. H4ram. aku trus stop bagi duit kt mak mertua aku.

Kalau aku bagi pun aku akan bagi melalui bini aku. aku dah tak bgi direct. aku rasa berat nak bgi kalau diorng anggap tu duit tepi.. duit h4ram. Padahal itu gaji aku..duit gaji aku cukup. cukup sngt untuk family kcil aku. Sebab tu aku nak bagi dekt mertua aku sikit.

Mertua aku pun satu hal. Aku dah bagi duit diam2 sudah  laa. Ni dia g sebut kat anak2 dia. Anak2 dia ada yang tak
bagi pun bulan2 kt dia. Dia kena minta bru anak2 dia bagi. so dia nak anak dia bgi duit dia pergi cita plak. aku bgi duit tiap2 bulan kat dia.

Anak mna yang tak terasa kan
bila mak dia comparekan dia dengan ipar. ipar plak tuu. mmm. Tapi tu laa. Aku sedih laa. Aku niat nak lyn mertua. aku mcm mak bapak aku sendri. Sekarang ak dah stop bgi duit dah. mmm. Bagi pun time. hari raya jaa. Betul ka ea tindakan aku nih. Mertua aku
baik. Aku nak layan diorang baik2. tu jaa niat aku. t.qq admin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.