Isu Keluarga

Sebelum korang marah ya saya faham semua ni kesan sebab dia bersalin anak 3 dan memang saya tak salahkan dia

Salam admin saya ada soalan serius untuk saya dapatkan jawapan jujur dari kaum isteri Cemana cara terbaik untuk saya minta isteri saya kurus kembali tanpa singgung perasaan dia ?

Jangan salah faham, saya sayang isteri saya . Anak 3 orang dah pun . Isteri saya pun cantik . Cuma masalah saya, ‘taste’ saya ni adalah orang kurus . Masa saya kahwin dengan isteri saya, berat dia cuma 40kg sahaja .

Tapi sekarang, dah nak dekat 70kg .
Sebelum korang marah ya saya faham semua ni kesan sebab dia bersalin anak 3 dan memang saya tak salahkan dia cuma saya nak tahu cemana saya sebagai suami boleh mintak dia kurus dan support dia untuk kurus tanpa singgung perasaan dia .

Bukan apa, karang saya cakap direct, dia fikir pula negatif saya nak cari lain dan sebagainya . Taknak macamtu pula .
Nota tambahan, saya tak ada masalah untuk berbelanja untuk isteri, sebab yang untung nanti saya juga kan . Harap dapat bantu .

Salam admin saya ada soalan serius untuk saya dapatkan jawapan jujur dari kaum isteri Cemana cara terbaik untuk saya minta isteri saya kurus kembali tanpa singgung perasaan dia ?

Jangan salah faham, saya sayang isteri saya . Anak 3 orang dah pun . Isteri saya pun cantik . Cuma masalah saya, ‘taste’ saya ni adalah orang kurus . Masa saya kahwin dengan isteri saya, berat dia cuma 40kg sahaja . Tapi sekarang, dah nak dekat 70kg .

Sebelum korang marah, ya saya faham semua ni kesan sebab dia bersalin anak 3 orang . Saya tak salahkan dia . Cuma saya nak tahu cemana saya sebagai suami boleh mintak dia kurus & support dia untuk kurus tanpa singgung perasaan dia .

Bukan apa, karang saya cakap direct, dia fikir pula negatif saya nak cari lain dan sebagainya . Taknak macamtu pula .

Nota tambahan, saya tak ada masalah untuk berbelanja untuk isteri, sebab yang untung nanti saya juga kan . Harap dapat bantu .

Leave a Reply

Your email address will not be published.