Isu Keluarga

Masalanya masa saya mengandung 8 bulan saya prepare balik kampung sebab nak berpantang di kampung.

Hi min. Assalamulaikum. Minta hide ya profile saya.  Saya kahwin bulan 8 tahun lepas. Kami bahagia sangat. Dan lepas kahwin, saya mengandung.

Masa saya mengandung saya mempunyai alahan teruk selama 3bulan. Memang tak larat nak buat semua benda dkt rumah. Saya mampu baring je.

Suami saya turut memahami saya. Elok je time tu dan jenis saya ni kalau saya percaya dkt dia, hanphone ke, location ke semua saya takcheck dan tk pernah kongkong nak pegi lepak ke, nak balik sampai pagi esok ke.

Dan tiba tiba masa mengandung 7bulan. Saya rasa taksedap hati. Sebelum 7bulan tu pun saya taksedap hati jugak tapi saya think positif. Sebab masatu dah pelik. Balik kerja. Dia mandi2 lepastu keluar terus. Setiap hari macam tu.

Pada satu malam tu suami tertdo kat ruang tamu dengan pegang phone terus saya  ambil phone dia dan saya check. Ya allah. Allah je tahu saya macam mana time tu. Dah la bulan puasa. Terketar ketar tangan nak masak untuk sahur.

Saya pun terus screenshot semua bahan bukti, number phone perempuan tu apa semua. Saya msj pempuan tu dan pempuan tu cakap dah 3bulan dengan dia. Hahaha. Rasa nak nangis.

Dah la masa mengandung. Apa la nasib kan? Masalah ni dah settle. Saya maafkan dan saya bagi peluang dkt dia. Mana tahu lepas ada anak dah berubah kan?

Masalanya masa saya mengandung 8 bulan saya prepare untuk balik kampung sebab nak berpantang di kampung. Pjj la kan. Tawakal macam tu je suami duk jauh.

Selalu berdoa agar taknak benda benda pelik berlaku pulak. Saya pun dah beranak dan sampai lah sekarang anak umur 2bulan lebih, dah prepare nak balik rumah suami. Suami datang ambil dkt kampung.

Masa kt kampung tu, dia tengah tdo lena syokk je. Saya pun rasa nak check phone lah. Tetiba ada minah lain pulak msj kt dia. Tanya. “Nak balik hari ni ke?” Allahu. Dah ada anak taknak insaf lagi ke.

Saya pun ambil no phone minah tu dan saya msj dkt dia. Minah tu cakap dia lah yang hntr dia ke stesen bas. Siap check in lagi. Minah tu minta maaf sbb dia takthu suami saya dah kahwin.

Dia terus block suami saya. Suami saya tahu yang saya tahu benda ni. Tapi dia takthu yang saya tahu dia dah bersama dengan minah tu. Saya takbukak cerita lagi. Saya malas nak bergaduh.

Ada tak yang jenis pemaaf, penyabar macam saya ni? Rasa kesian pun ada. Aku tak paham lah dengan diri aku ni. Macam dah takda perasaan sbb dah expect benda ni akan berlaku. Apa yang patut saya buat sekarang?

Hi min. Assalamulaikum. Minta hide ya profile saya.  Saya kahwin bulan 8 tahun lepas. Kami bahagia sangat. Dan lepas kahwin, saya mengandung.

Masa saya mengandung saya mempunyai alahan teruk selama 3bulan. Memang tak larat nak buat semua benda dkt rumah. Saya mampu baring je.

Suami saya turut memahami saya. Elok je time tu dan jenis saya ni kalau saya percaya dkt dia, hanphone ke, location ke semua saya takcheck dan tk pernah kongkong nak pegi lepak ke, nak balik sampai pagi esok ke.

Dan tiba tiba masa mengandung 7bulan. Saya rasa taksedap hati. Sebelum 7bulan tu pun saya taksedap hati jugak tapi saya think positif. Sebab masatu dah pelik. Balik kerja. Dia mandi2 lepastu keluar terus. Setiap hari macam tu.

Pada satu malam tu suami tertdo kat ruang tamu dengan pegang phone terus saya  ambil phone dia dan saya check. Ya allah. Allah je tahu saya macam mana time tu. Dah la bulan puasa. Terketar ketar tangan nak masak untuk sahur.

Saya pun terus screenshot semua bahan bukti, number phone perempuan tu apa semua. Saya msj pempuan tu dan pempuan tu cakap dah 3bulan dengan dia. Hahaha. Rasa nak nangis.

Dah la masa mengandung. Apa la nasib kan? Masalah ni dah settle. Saya maafkan dan saya bagi peluang dkt dia. Mana tahu lepas ada anak dah berubah kan?

Masalanya masa saya mengandung 8 bulan saya prepare untuk balik kampung sebab nak berpantang di kampung. Pjj la kan. Tawakal macam tu je suami duk jauh.

Selalu berdoa agar taknak benda benda pelik berlaku pulak. Saya pun dah beranak dan sampai lah sekarang anak umur 2bulan lebih, dah prepare nak balik rumah suami. Suami datang ambil dkt kampung.

Masa kt kampung tu, dia tengah tdo lena syokk je. Saya pun rasa nak check phone lah. Tetiba ada minah lain pulak msj kt dia. Tanya. “Nak balik hari ni ke?” Allahu. Dah ada anak taknak insaf lagi ke.

Saya pun ambil no phone minah tu dan saya msj dkt dia. Minah tu cakap dia lah yang hntr dia ke stesen bas. Siap check in lagi. Minah tu minta maaf sbb dia takthu suami saya dah kahwin.

Dia terus block suami saya. Suami saya tahu yang saya tahu benda ni. Tapi dia takthu yang saya tahu dia dah bersama dengan minah tu. Saya takbukak cerita lagi. Saya malas nak bergaduh.

Ada tak yang jenis pemaaf, penyabar macam saya ni? Rasa kesian pun ada. Aku tak paham lah dengan diri aku ni. Macam dah takda perasaan sbb dah expect benda ni akan berlaku. Apa yang patut saya buat sekarang?

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.