Isu Keluarga

Saya bukan sahaja dihina dikeji tapi mereka juga cakap pada suami bahawa saya bukan perempuan yang baik sehgga suami ngaku kpda saya dia malu ade isteri seperti saya.

Asalamualaikum admin..tlg siarkan kisah dan pertyaan saya kepada warga krt. Untuk dijadikan pengajaran. Hye Assalamulaikum warga krt. sebelum tu saya adalah seorang ibu kepada seorang Cahaya mata.

Saya berkahwin dengan seorang anak bgsu. Dan seorang anak yang bgtu taat kepada ibunya. Persoalan saya kepada semua warga krt, jika ibu mertua dan ipar duai menyuruh suami menceraikan korang.

Megaibkan korang dekat saudara mereka, menuduh korang pencuri. Duit yang beribu2, penipu, walaupon korang menidakkan semua itu. Mereka memaksa korang mengaku UNTUK sedapkan ht mereka.

Walaupon korang puas menafikan smua tu dan suami hanya mengikut apa yang ibu dan adik beradik dia lemparkan kepada saya kerana BG dia syurga dia adalah ibunya dan syurga saya dibawah tapak kakinya.

walaupon saya tidk pernah mghalang dia berbakti kepada ibunya. Sebab saya sedar diri saya sbgai seorang isteri tpi Serendah itu saya sbgai seorang menantu. Di kalangan keluarga yang begitu mulia agamanya.

Bertahun saya diam korang. Saya biar mereka berkata2. Saya ingat dgn diam akn senyapkn mulut diorang tpi makin saya diam makin mereka CRI, makin bisa perkataan yang dikeluarkn. Dan jika saya dan suami bergaduh.

Ibu mertua seolah2 suka. Dan menceritakan kepada semua ipar dan sedra mara seolah saya perempuan yang jahat. Dan saya shja yang tidak baik. Malah suami pernah kantoi curang dengan saya bkli2 tapi saya sabar demi anak dan rumhtgga saya.

Dn kejadian itu berlaku ketika saya duduk menmpg. di rumah mertua saya! Saya bukan sahaja dihina dikeji tapi mereka juga cakap kepada suami saya bahawa saya bukan perempuan yang baik sehgga suami ngaku kpda saya dia malu ade isteri seperti saya.

Begitu hebatnya fitnah dan aib. yang orang lemparkan kpda saya. Dan saya sangat terkejut. kerana mereka terdiri dari orang yang alim. Ustajah tapi mulut tak boleh menipu prgai seseorang bukan? saya pernah bcerai dengan suami saya.

Kerana ibu mertua yang mnduh saya mencuri tapi saya rujuk semula dengan suami Kerna seorang anak. Saya pun punya hati. Hati isteri mana yang tak rapuh bila suami mengiyakan apa yang keluarga dia ckp pada saya.

Dan ketika rujuk saya dan suami menyewa rumah. Lain UNTUK megelakkn mereka megaibkan saya. Makin saya elak makin ibu mertua saya datang dan bertanya jika saya mgaku mgambil duit itu maka sukanya diri dia.

MCM mana saya nk magaku benda yang saya tak buat. Dan persoalan saya adakah korang akan melepaskan suami korang UNTUK hidup yang lebih baik dan mjauhkan diri Dr keluarga yang alim ini. atau mempertahanakan demi seorang anak?

xadakah saya begitu bodo korang masih mempertahanakan rumhtgga yang saya sndri tahu.xdimana tiangnya? walau suami mengikut apa kata keluarganyaxsaya masih bersabars sehingga ke hr ini. Begitu bodo ke saya sebagai seorang ibu dan isteri?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *