Isu Keluarga

Ceritanya selepas sahaja kami Kembali selesai rujuk semula ternyata perangai suami semakin teruk dimana dia suka melanggan pel4cvr

Assalamualaikum wbt. Terlebih dulu saya mngucapkn jutaan trm ksh kepada admin yang sudi menyiarkn kisah saya. Ini adalah kali ke 2 saya berkongsi kisah hidup saya di sini.

Mungkin agak panjang sedikit apa yang akn saya kongsikn. Saya dh berumahtangga nak masuk ke angka 21 tahun. Anak 2 org. Saya wanita yang ada kerjaya. 2 tahun lepas rumah tangga saya pernh hncur dan kami bercerai.

Selepas 2 bulan setengah bercerai suami datang merayu memohon ampun dan maaf dan bersumpah akan jadi suami yang terbaik untuk saya. Akhirnya kami rujuk. Mertua saya tak suka kqn saya kerana fitnah yang suami pernah buat pada saya.

Walaupun mil tau perangai sebenar anaknya dia turut sama menjaja cerita tentang saya hanya kerana ingin menutup aib prangai sebenar anaknya. Suami saya nih dulu tidak pernh ada perasaan tanggungjwb pada saya dan anak2.

Kerja tak pernahnya tetap. Kaki jvdi pinjam along, kaki karaoke, video lcc4h…kiranya semua package dia ada.. completed. Tapi ibunya tetap kata anaknya betul dan yang salah saya.

Saya dan ke 2 orang tua saya lah yang mmbesarkn anak2. Nasib baik anak 2 orang jer dan saya pun bekerja. Suami saya pernh sakit teruk.. 2 kali Allah kurniakn sakit kepadanya. mungkin kifarah di atas apa yang dia pernah buat.

Saya dan anak2 lah yang jaga dia smpai sihat. Orang yang dtg menziarahi dia semua kata seperti tiada harapan lagi untuk hidup. Namun Allah pnjngkn usianya mungkin untuk mmberi peluang dia bertaubat.

Ceritanya selepas sahaja kami Kembali selesai rujuk semula ternyata perangai suami semakin teruk dimana dia suka melanggan pel4cvr.  Namun ada sesuatu yang slalu buat saya rasa pelik.

Dia kata gaji dia sedikit tetapi kenapa nampak bila dia berbelanja nampk mewah. Saya nih jenis malas nak cek itu ini.. iye kan aje apa yang dia katakn.

Namun saya tak pernh berhenti dan bersujud memohon kepada Allah supaya diberi petunjuk. Akhirnya terbongkar rahsia brpa sbnarnya yang dia dpt sebulan. Dia kata maknya marah dan tak suka saya tahu gaji sbnar anaknya

Allahuakbar. Dipendekkn cerita bab gaji dia berjanji akn bagi lebih pd saya setiap bln. ok selesai bab nafkah. satu lagi perkara yang mmbuatkn saya muyskil. knp dia tak bern4fsu dengan saya. saya ni bekerjaya.. ada rupa..

penampilan jaga.. kj saya berhadapan dengan client2 vip dan pegawai2 kerajaan. ttp pelik knp dia tak bern4fsu. berbagai cara saya cuba menyelongkar apakh puncanya dia jd mcm ni.

Namun walaupun bertahun saya tetap sbr dan tak prnh terlintas pun nak curang diblkng dia. Nak kata layan lelaki dalam fb pun tak terbukak pintu hati. Saya sntiasa jaga solat. mengaji dan berpuasa..

sentiasa memohon kepada Allah peliharalah saya dr kemaksi4t4n. Dalam mslh saya dengan suami saya sntiasa bersujud memohon Allah tunjukknlh kebenaran. Dan di tgh mlm tadi..

Allah gerakkn hati saya untuk mengambil hp suami dan saya buka satu persatu apa yang ada dan tersembunyi di dalamnya. Astafirullahalazimmmm.. penuh dengan video2 lvcah dan chat boking pel4cv..

gambar2 kali senonoh. Group wasap. Allahuakbar seorang suami yang suka bercakap pasal agama, halal haram, ke rumah Allah untuk menunaikn kewajipan. Inikah rupanya yang sebnar?

Dalam group wasap tuh ramai juga perempuan rupanya. Allahhhhh… berikanlah aku kekuatan Ya Allahhhh? Saya antar wasap pd jam 1 pagi kepada dia, dia dh tidur, saya tidur di luar mlm td.

hati hancur luluh rasanya.. akhirnya jam 5.20 dia bngun terus bukak wasap dan dia reply wasap saya ttp diluar jangkaan saya… saya ingatkn dia akn mnta maaf dan rasa malu di ats perbuatannya…

rupanya saya slh.. dia siap ajak saya ke mhkamah lagi dan ugvt tak kn bagi sesen pun nafkah untuk saya dan anak2. Maka berlaku lh pergaduhan kami ber 2. Saya dh hilang sabar..

saya dh bg peluang ke 2 kepadanya.. jika nak disenaraikn apa yang dia dh buat pd saya dan anak2 selama kami berkahwin sebelum bercerai sampai esok pun tak hbs nak diceritakn. Kejam dan takde perasaannya hnya Allah saja yang tahu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *