Isu Keluarga

Ceritanya masa bulan 8 baru2 ni wife dia syak kami ada pape lepas dari tu dia yang terus putuskan hubungan

Menjadi Orang ketiga bukan pilihanaku
Salam semua. Mohon hide profile saya min. Saya dah 30 tahun dan belumm kawin. Selma ni Saya tak pernah bercinta. Sebab kepada yang betul2 berhak sahaja.

Sebelum Saya paling elak degan suami orang, dan saya pling  tak ska penipuan. Tapi ia berlaku dalam hidup saya. Saya ada kenal sorang laki, kenal dari media social. Hanya suka2.

Kehadiran dia pada masa abah saya sakit dan abah mitak saya cari peneman sebelum dia tak ada. Sorang abah susah nak mintak anaknya kawin. Kami hanya kawan, dan dia bgthu dia bujang.

Dia sorang Soft spoken, dan tak mudah marah. Saya share smua. Yang saya tahu, dia hanya ada ibu adik pmpuan dan sbji kereta kelisa.

Bawa dari sebab tunang dia tinggalkn dia. Itulah harta dia. Btw saya ada my own company. Kecil2 Tapi InsayaAllah. Kenal dia 5 bulan, declare couple.

Kehidupan dia dilaut. Kadang2 msg, kdg2 senyap 3 4 hari. Tu dah biasa bagi kami. Alsan dia, wifi tak kuat. Saya Terima. Tanpa banyak fikir. Hampir setahun hubungan kami, awal tahun 2021, stalk cari fb dia, dan jmpa real acc.

Sebelum ni dia Penah tipu nama sebenar dia. Alasan dia, nak lupa kisah lama. Saya marah, last Saya maafkan. Sebab dah sayang punya psal. Stalk dan jumpa gambar profile dia bersama sorang perempuan 3 kanak2 Prmpuan yang comel2. Luluh hati saya.

Sanggup dia tipu saya. Sanggup dia kianati dan prmainakan perasaan saya. Seminggu dia senyap dan cakap busy. Tapi saya tahu dia balik rumah dia. Saya diamkn diri.  Dia call, Saya cuba kawal tak mau nangis. Tapi hati perempuan.

Saya menangis semahunya malam tu. Dia pun nangis. Saya tak tahu dia betul2 menangis atau sebaliknya (ssh nak caya dah).  Saya bagitahu dia tak perlu risau, saya taknak musnahkan hubungan dia dengan isteri.

Saya masih tahu hukum hakam Allah. Masih waras. InsayaAllah. Saya nak ptuskn hbgn, saya fkir nasib istri dan anak2 dia. Saya cubaa letak diri saya dekat wife dia.

Sebelum dia tahu, baik putuskn sahaja. Hati dah sayang dah cinta. Dia Still nak truskan hubungan. Nak sama macam dulu. Dasar penting diri. Solah2 takde ape yang brlaku.

Dia msg call macam biasa. Macam2 saya bt tuk dia bnci saya. Dia still takmarah n cakap dgn nada lembut. Saya buat cuba kenal orang lain.

Masuk page cari jdoh. Rmai yang nak knl. Tapi saya yang TAKde hati. Saya tolak prknalan lain. Saya buang dia jauh2. Tapi dia makin dekat.

Ceritanya masa bulan 8 baru2 ni wife dia syak kami ada pape lepas dari tu dia yang terus putuskan hubungan. Memang tu yang saya nak. Tapi hati belum boleh Terima. Dia masih msg lagi.

Tapi tak seperti dulu. Saya trima. Wife dia cari saya. Saya mintak maaf dekat wife dia. Saya letak semua kesalahan atas dari saya. Saya cakap saya yang tergila2 kan suami dia. Saya sanggup pikul beban untuk dia bahagia.

Tapi wife dia Masih cari masalah dengan saya. Saya dah minta maaf. Cakap suami dia tak suka Saya, wife Masih takpuas hati. Saya cuba diam. Tapi wife cucuk saya.

Dia nak jumpa masa blik kampung, tapi husband dia marah Sebab nak jmpa saya. Bila saya sedia nak jumpa, nak jernihkan keadaan.

Diaorang tak datang. Keadaan dah snyap. Wife dia tak msg Saya dah. Nape saya tak block? Sebab Dia akan call no company. Lagi complicated.

Kami dah tak ade pape. Dia dengan hidup dia, saya dgn hdup Saya. Saya tahu saya salah. Silap saya tersuka pada suami orang. Yang saya sndri pn takthu dia ada isteri dan anak2 yang comel.

Saya tak tahu nak buat ape. Saya Jadi tertekan. Ingt dan rindu je saya nangis. Dia cinta pertama saya. Saya percyakan dia. Dia buat saya macam ni. Saya Tengah cuba untuk move on. Tapi ambik masa. Yang saya sendri pun tak pasti berape lama.

Saya tak tahu dia nak ape sebenarnya. Fmly dia dah lengkap. Anak2 wife yang cantik. Berkjya lagi. Btw gaji wife dia lbh besar dri dia. Saya tak ade ape. Nothing dah la saya ni tak cantik.

wife dia lagi cntik kot. Ape yang perlu Saya buat? Macam mane wife dia cari saya lagi? Saya tak tahu nak buat ape. Mohon doakn saya. Saya perlu nasihat dari semua. Saya bukan perampas. Saya cuma tersalah sayang..

Leave a Reply

Your email address will not be published.