Isu Keluarga

Pernah sekali kami bergaduh malangnya die cakap pel4cvr lebih baik dari bini die sedangkan pel4cvr nak bersama pon bayar kan

Tlg rahsia kan fb ini. Assalamualaikum. Boleh siarkan cerita saya. Saya dah berkahwin.. Punya anak. Saya bekerja sendiri.  buat bisnes Kecik2 untuk tambah pendapatan keluarga n anak2.

Suami saya bekerja tetapi pendapatan tidak tetap kerana ikut event. Masalah rumah tangga saya.. Kami kerap bergaduh. Bukan kerana duit.

Tetap kerana sikap. Sikap suami yang bila bangun tido mesti hadap hp dahulu anak2 saya yang urus kan. kalau kerja die masuk pvkul 12 pvkul 10 30 dia bangun mandi Dan makan Dan keluar kerja.

Balik biasa anak2 da tidur. Seterusnya ulang benda yang sama. Saya belah mlm akan buat kerja saya untuk jualan sehingga jam 2 pagi.

Esok nya akan bangun 5 pagi untuk hntr brg jualan dan pulang urus anak2 Dan keluar semula berniaga sehingga mlm dan smbung standby brg jualan esok. Rutin yang sama berterusan.

Suami ni mmg tak boleh jaga anak ke? Tugas hanya ibu ke? Saya boleh tlg die cari duit untuk byr komitmen kenapa die tak boleh tlg saya jaga ank.. Anak saya sahaja ke?

Pernah sekali kami bergaduh malangnya die cakap pel4cvr lebih baik dari bini die sedangkan pel4cvr nak bersama pon bayar kan.. Saya ni nafkah pon tak ambik sejak dia susah.

Malah saya tlg Sama2 cari untuk Cukup kan duit. Org kata isteri kene tutup aib suami kan.. Tapi suami saya suka up status buruk Dan hina saya merendahkan saya Di media social.

Habis suami tak perlu jaga aib isteri ke? Hormat kan pekahwinan? Takde lagi istilah tu. Suami sendiri tidak hormat pekahwinan kami. Belum lagi campur tgn keluarga suami menyindir.

Selama ni suami up status takde yang tegur.. Bila saya up status satu kali tetibe ohh menjadi pulak ye.. Sebab ape.. Sebab saya org luar? Suami je ke ade keluarga? Saya takde keluarga?

Sakit hati keluarga saya pon drg tak pernah campur tgn bila kami bergaduh. Kami bergaduh memang da kasar.. Dah aku kau.. Dah bnyk kali kena m4ki hamun, lama2 saya pon da mula ckp mcm tu.

Ye.. Saya tak ade ape2. Suami cakap tak ade harta. Betul.. Tapi die lupa.. Hutang die saya tolong settle kan. Komitmen yang patut jadi tggjwb die saya tolong settle kan juga.

Tolong la jangan cakap bini2 jenis kikis dan habis kan duit laki.. Kau tak tahu cerita rumah tga semua orang. Ade duit isteri yang support. TAK boleh ke suami tlg susah senang jaga anak juga.

Takkan sekadar bgn mandi pergi kje balik kje ulang Rutin yang sama. rumah tangga mcm mane tu?. Untuk ape bersama lebih bnyk dosa dlm rumah tga. Perasaan saya? Entah la..

Takde suami pon takpe rasanya. Kalau macam ni gayanya. Paling sakit sampai hari ni tak boleh saya lupakan Dan maaf kan.. Bila dia kata pel4cvr lebih baik dari isteri dia..

Tiap malam saya terngiang2 ayat tu.. Entah la.. Kalau isteri diluar sane ape anda rasa? Kadang2 rasa tak di hargai.. Penat.. Rasa mental pon mcm not healthy condition. Rasa nak lepas kan semua..

Nak tgl kan semua.. Betul2 penat.. Rumah tga saya tak bahagia.. Walaupun die minta maaf tapi dlm hati saya simpan.. Saya tak lupa.. Saya ingat!! Redha? Takde da.. Syurga tapak kaki suami? Entah..

Saya pernah jadi isteri yang suami balik keje.. Saya hidang kan makann, Salam sebelum kerja, buat kan air untuk die..  Sehingga la jadi saya yang senang marah n m4ki seperti ape yang die buat pada saya.

Kdg2 saya rasa saya ni ade masalah depressi.. saya akan bermonolog dlmn dgn diri.. Bercakap dgn diri saya.. Apa jadi bila gaduh.. Ape saya nak ckp semua saya ckp dgn diri saya.. Saya penat…

Rumah tangga ner4k4 ke ni? Agaknyaa klu saya m4ti pon senang agaknyaa hati die. hati saya betul2 terluka.. Sakit.. Pedih perut semua saya rasa.. Entah la.. Bila minta cerai ckp tak nk cerai kan..

Entah laa.. Kalau die nak kawen lain pon pergi la.. Hati saya lagi senang.. Biar la saya dgn anak2. Sebab saya penat jaga anak laki org yang tak berguna. Bersama pandai.. Nak jaga ank tak pandai..

Belum soal nafkah anak2 yang tak tertanggung lagi ye.. Bnyk sgt2.. Cuma saya nak pesan pada org.. Jangan ingat anak n adik beradik kite ni betul Sgt.. Kalau tak tahu cerita jangan nak berlebihan.

Nampak salah tegur la.. Betul kan yang salah.. Bukan tengok salah org lain. Rumah tangga orang macam la awak jalani. Awak tak duduk di tempat die. Pada Mak2 kat luar..

Siap kan la anak2 lelaki anda dgn ilmu yang betul. Bukan kerana dia suami sewenang nya ckp isteri mcm2.Anak lelaki da kawen tggjwb dia jaga anak dan isteri.. Amanah dari Allah. Tp terbalik.. Isteri yang nak kena jaga makan minum semua kan..

Sape yang jaga sape? Jadi hargai la menantu anda juga. Jangan kerana die menantu, org luar,, salah anak tutup mata.. TAK tegur. Ye saya bukan isteri baik tapi saya da cube buat terbaik..

Selagi suami sikap mcm tu.. T4hi anak kering pon tak boleh nak cebok.. Jangan sembang nak tmbh anak.. Jadi la pasangan yang tak menyakit kan hati.

Hargai isteri juga yang da susah senang bergolok gadai untuk bantu suami. Kalau tak suke lepas kan.. Ye laa pel4cvr lebih baik kan? Isteri yang lebih hina Dr pel4cvr

Leave a Reply

Your email address will not be published.