Isu Keluarga

Lepas kejadikan tu dia dah start tak masak selalu kena beli makanan luar sampaikan rumah tak kemas

minta admin hide nama saya. saya baru berkahwin dah setahun 2 bulan. 3 bulan pertama semua ok, da masuk 6 bulan macam2 berlaku.

Saya orang bisnes wife suri rumah lepas 6 bulan pymnt start tak dapat even sampailah sekarang. buat macam2 tak mnjadi. Yang masuk cukup2 je tak lebih kira kais pagi makan pagi, kais petang makan petang.

Bila jadi macam tu wife da mula membebel dari pagi sampai malam tak sudah2 tanya macam mana duit, tiap2 bulan saya ada bagi nafkah tapi kian sikit sebab job tak menantu dan pymnt pon lambat.

Lepas kejadikan tu dia dah start tak masak selalu kena beli makanan luar sampaikan rumah tak kemas, pkaian saya tak berseterika, dan asyik main game shja. die pon start text kwan2 game dia, ex dia..

saya tak pernah  nak check fon dia, tapi die selalu cuba untuk check fon saya, tak kesah. tapi bila nak check dia punya fon tak  bagi, macam2 alasan.

saya pon malas nak gaduh sebab hari2 even masalah kecil pun nak gaduh, saya tegur dikatakn marah, saya sabar sahaja. kelengkapan rumah, makan minum, kadang2 nak pergi jalan saya bawa. cuma tak boleh nak shopping.

shoping hanya beli barang keperluan sahaja. sekarang ni dia hanya main game sahaja dan tunggu duit saya jatuh dari langit.. dia beberapa kali minta cerai, saya buat tak tahu.

dia pernah cakap yang dia tak da susah macam sekarang, nak life macam dulu pergi sana sini, shopping dan macam2 lagi. sekarang hampir 4 bulan saya dengan wife tak bersama, langsung tak menjalinakan hubungan intim walaupun.

saya ada minta dan nak, tapi dia buat tak tahu n mengelak. saya stress tak da sape tahu.. nak bincang dengan wife, dia sahaja yang betul saya salah.. dan cakap lagi saya tak lakukan tanggungjawab.

Dia cakap saya ni bisnes ada jumpa perempuan semua, saya cakap la bukan semua bisnes dengan lelaki sahaja. die dok pertikai yang tu sahaja.. padahal bukan ada apa2 berlaku.

mesej pon tak de sayang2, rindu2. die pon selalu check. cakap saya suka nak cari perempuan. padahal hari2 balik rumah tak pernah miss, videocall selalu angkat. selalu buat live location.. apa masalah sekarang ni..

saya pening dan hampir tension. dah la tnggungjawab b4tin saya terabai, da 4 bulan. Tanggungjawab isteri kat rumah pon die tak buat.. apa patut saya buat sekarang.. saya dah stress memikirkn hal ni..

Leave a Reply

Your email address will not be published.