Isu Keluarga

Dipendekkan cerita suami telah menyesal  kerana die lafazkan talak 3 kali  akhirnya saya berkhawin cine but4

Salam warga krt. saya nak minta pendpt tentang kisah saya. Saya bkhwin dengan suami saya tahun 2016 dan mengurniakan seorang chaya mata perempuan berumur 2 tahun. kisah saya ni kesnya suami sudah khwin dengan perempuan lain awal tahun ni tanpa pengetahuan saya.

kes ni kantoi dengan saya seminggu selepas die nikah dengan perempuan tuh.. saya puas menangis merayu untuk melepaskan dia  kerana saya tidak boleh hidup dalam bpoligami.. saya amat sayagkan suami sampai saya sanggup buat ape sahaja.

Pada tahun lepas bulan 8/2018.. suami saya telah diser4ng satu penyakit, dimana suami saya dalam dilema erti kate lain “memakan diri” dengan satu ayat yang pernah die bagj pd saya iaitu ayat “lepas”.. ayat lepas ni selalu digunakan bila kami bergaduh.. kami pada waktu jahil..

dan tidak tahu menahu bila kua ayat “lepas” maka jatuh talak. Dipendekkan cerita suami telah menyesal  kerana die lafazkan talak 3 kali  akhirnya saya berkhawin cine but4” untuk Suami saya sangat sayagkn saya.. die tak nak berpisah dgn saya..

saya sanggup buat ape saja semata2 untuk balik padap dia balik.. suami saya telah bersetuju.. walau perit saya nak jalani.. saya ikut dan snggup. saya telah pun bkhwin dengan seorang lelaki dengan berwalikn adik lelaki.

Selepas bekahwin dan bersama dengan lelaki tesebut, lelaki tu jatuh sayang pada saya tapi saya ugvt dia kalau tak ceraikan saya akhirnya saya telah diceraikn dan saya jalani iddah. habis je iddah saya telah pun berkawin balik dengan suami saya pada awal thun ni.

Kami berjanji akan hidup keadaan baik.. dan yang lame jadikan pengajaran buat kami. Setelah beberapa bulan kami bernikah semula, saya dikejutkan dengan perkhwinan suami dengan perempuan lain saya menangis setiap malam, saya tnya diri saya, apa salah saya sampai sanggup suami saya buat macam ni..

Saya terlalu banyak bkorban untuk dia.. saya buntu.. saya mngadu pada fmly belah suami.. tetapi apakan nasib saya, mak ayah die suruh saya terima dan hdup dlm poligami..

saya tak sanggup.. saya tak boleh hidup bekongsi suami. Selang 2 minggu selepas bjumpa dengan family belah suami, saya ade pergi berjumpa mak ayah dia, untuk meminta maaf ats kelakuan saya mengamvk di rumah mereka tempoh hari, tetapi apa yang saya dpt tentangan dari family suami supaya saya berpisah dengan suami saya..

dan ayah suami saya tidak dapat menerima keluarga saya berbaik macam sebelum ni dengan alasan mak saya telah memalukan suami saya dpn fmly dia menepis tngn suami saya bila bsalaman dgn mak saya dan juga menfitnah mak saya dgn mengatakan mak saya menjerit2 dan mengamvk dpn rumah family dia. Hancur hati mak saya mase tu..

menangis memikirkan fitnah yang tak dibuat mak saya. apa salah saya smpai sanggup suami saya buat semua ni.. saya tak nafi saya masih sayangkn suami saya.. smpai sekarang saya masih tidak boleh lupa.. sekarang suami saya nekad untuk tinggalkan saya..

dan dia sekarang tidak peduli lagi hal kehidupan saya.. dan anak sekarang ni memang die tak peduli lngsung.. yang die tahu hnya lah perempuan baru tu sahaja.. saya hnya minta pendapat warga KRT.. saya buntu.. saya nak lupakan dia.. tapi sekarang kuat ingatan saya pada dia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.