Isu Keluarga

kisahnya mula2 begini selepas aku diberhentikan kerja aku cari2 kerja sampailah akhirnya dapat keje

Assalamualaikum admin yang baik hati.. skdar meluahkan perasaan dan harap wife aku baca sebab dia top pan dkt sni. janga  ckp aku TAK luahkan dekat dia, sebab aku dah luah tapi ibarat msuk angin keluar asap.

tapi min janji ye hide profile Aku please!aku sllu trbca pos di KRT mst masalah punca lelaki malas kerja. Biaw4k hidup lbih tepat kn? tapi lain stuasi aku .

macam ni, perjalanan hidup aku agak sukar slpas virus C0V1D melanda Malaysia, aku kehilngan krja aku yang gaji agak selesa dahulu. tapi malang skrg hidup aku macam huru hara.

tapi aku tak pernah mghuru harakn keluarga aku. kisahnya mula2 begini selepas aku diberhentikan kerja aku cari2 kerja sampailah akhirnya dapat keje. bila DH lari bidang KO, faham2 ke gaji mesti TAK sama dan murah.

start gaji dengan 1600, naik sdkikit naik Sampai Ler sekarang dah naik 2k gaji pokok. agak2 cukup ke dengan kos sara hidup dekat bandar. dengan komitmen tinggi.

rumah 800, Keta, pengasuh anak 2 orang, barang2 anak seperti susu Pampers.  Barang dapur, dan lain2. rsa2 cukup TAK dengan gaji pokok sebanyak tu? Sampai 1 tahap aku terpaksa krja lbih msa ot hri2, hari minggu.

aku terpaksa berkorban masa sebab banyak benda aku nak hdaap, hidup aku TAK macam laki lain bukan hidup nak berg4ntvng pada wife semata mata. sebab TAK pernah aku membebanakan dia.

sebab aku tahu wife aku TAK macam wife d luar sana yang baik hati trpksa bela laki malas bekerja. aku TAK nak bebanakan wife aku, Sampai 1 tahap dia akan mgungkit tu yang seram.

kehidupan aku agak keras, sebab di uji setiap msa. sllu brgaduh, dulu masa senang tak pernah wife aku m4ki hamun aku.

Tapi sekarang kerap d dengar. sebab ape? dia cakap aku ni b0d0, gila kerja, kerja kuat bukan kaya pun. agak sebak bila aku sllu dengar perkataan MACAM tu. kadang2 terfikir apa yang orang pompuan nak sbnar nye.

malas kerja bising,rajin krja bising. walau aku kerja kuat aku takprnah abaikan dia. nafkah dia aku TAK pernah lupa, kau nak berjalan aku bawakan.

Nak makan itu ini takprnah aku kata tak boleh. Banyak benda aku nak tanggung.. minyak Kreta KO nak p krja aku isi,. aku cuma nak Kau faham yang aku buat semua ni demi keluarga aku.

boleh di katakan aku TAK faham ape yang perempuan nak sbnar nye. walau aku sibuk kerja MACAM mana aku selalu fikir MACAM mana nak ringan kan beban wife yang selalu keluar dari mulut dia,dia cakap pnat3 memanjang.

walau aku blik kerja lewat aku ada msa buat kerja rumah, basuh baju jemur baju, kemas rumah, mop lantai, anak2 aku mmg takprnah aku abaikan. tapi aku redha diuji. kdg2 terfkir kejam betol hidup ini, tak s3

Semua indah yang kite bayangkan. agak kecewa bilaa orang yang kite syang dlu sekarang asyik maki kau je tahu. hati agak luluh ssangat. tu je nak luahkn. kehidupan kte semua TAK sama

Leave a Reply

Your email address will not be published.