Isu Keluarga

Masalahnya  suami telah terkantoi curang dalam text entah kali ke berapa sampaikan bervideo call s€xting kalau ada yang berjumpa dan buat maksi4t belakang saya tu tak tahu lah

Assalamualaikum semua . Saya tengah buntu tak tahu nak buat apa. Saya surirumah sepenuh masa. Hidup saya sentiasa dikejar hutang dan tunggakan gara2 si suami.

Hidup ala kadar, makan apa ada, beli ape keperluan saya pun setiap kali dapat duit bantuan kerajaan je. Pernah usaha berniaga online tapi semua duit dia ambil, alasan nak pinjam sampai kesudah tak dilunas.

Masalah utama saya sekarang suami telah terkantoi curang dalam text entah kali ke berapa, dulu lagi teruk sampai video call, s€xting, kalau ada yang berjumpa dan buat maksi4t belakang saya tu tak tahu lah.

Tapi saya masih maafkan biasalah manis mulut berjanji takkan ulang lagi. Bila ajak bersama tu macam dingin je alasan penat la ape la. Dlm phone dia berlambak video luc4h, fetish dgn perempuan bertudung. Kalau dulu mungkin saya kecewa tapi sekarang jadi makin tawar hati. Anak2 pula masih kecil lagi.

Depan ibu bapa saya pun dia dah hilang hormat. Marah2 tengking2 saya sampai mak sedih tengok saya. Depan kawan2 boleh pulak berlembut lidah. Tapi saya masih b0d0 n setia jugak tak tahu lah kenapa.

Bila dia tahu saya baca semua text dia, dia membatu seribu bahasa, seharian saya tunggu dia bagi alasan tapi takda. Bila dia nak pergi kerja dia ajak salam tapi saya tolak dihempas2nya pintu mcm saya yg bersalah.

Pernah juga dulu sekali naik tangan ke saya tapi saya balas sbb tak nak dia ulang perbuatan dia. Saya rasa saya dah cukup sabar dan tabah bagi dia peluang demi peluang.

Bayangkanlah apabila bila saya demam dan tertidur pun dimarah sampaikan anak2 mmg tak pernah dia uruskan. Suapkan makan pakai baju ke mandikan ke cebok ber4k pun setahun sekali je kot.

Pernah saya tegur dia saya kata saya penat / burnout tapi balasnya saya cuma duduk rumah penat apanya Apa saya perlu buat lagi ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.