Isu Keluarga

Sepanjang kahwin baru 2 kali aku balik kampung aku tapi kalau dengan isteri pertama reti pula bulan2 ikut balik kampung siap hantar belanja segala2

Salam min, terime kasih kalau siarkan kisah hidup aku nie. Aku nak minta pendapat tapi macam biase tolog hide profile aku. Aku sekarang nak cerai dengan laki aku tapi dulu aku kahwin dekat seberang tapi masih belom daftar sini, ok kat sini aku tahu aku akn dikecam tak ape aku trime tapi aku lebih kepada nak mintak pendapat.

Aku da tak tahan nak sabar dengan perangai anak2 tiri yang kurang ajar dengan aku, aku tak mintak pun ko hormat aku tapi kalau tak boleh hormat at least jangan sakitkan hati aku, macam kes suami aku pula da 3 tahun kahwin tapi sskali pon die tak penah jejak kaki ke kampung aku untuk kenal mak dan ayah mertua dia.

aku sedih min cara die seolah olah die hanya nak kan aku tapi mak bapak aku die tak nak, aku ikhlas terime die, terime mak dan anak anak die. Tapi kenapa die macam tu? Dulu aku ada juga balik bawak anak tapi die tak nak ikot.

Sedare mare aku mesti fkir aku nie mengandung anak luar nik4h sebab tak ade bapak, yela even berbuih mulut aku cakap aku dah kawin dan ada bapak tapi orang mesti persoalkan kenapa laki ko tak balik sekali, aku takde jawapan untuk soalan.

Die langsumg tak ade effort untuk jumpa mak ayah aku. Malu aku. Sepanjang aku kahwin dengan die 3 tahun nie baru 2 kali aku balik kampung aku tu pon dulu mase awal2 kahwin dan balik time pantang anak 1st. Sekarang anak yang 1st dah umur stahun lebih.

Bayangkn betapa lama aku tak balik kampung aku? Bile raya aku suarakn nak balik kampung aku macam2 alasan die bagi pdahal da tak jauh. Aku pon tak heran kalau die tak nak ikut pun die tak bagi dengan alasan kite banyak nak pakai duit la apa la tapi kau dengan isteri pertama reti pula bulan2 ikut balik kampung siap hantar belanja segala2.

Aku nikah kat seberang pun aku tak minta ape2 dari dia. Anak2 die sangat biadap dengan aku min. Dah berape kali aku ni kena m4ki kena hina kena halau dari rumah yang aku duduk nie, yela aku ni orang luar, jauh datang dari kampung.

So ni tempat die kan memang la boleh halau. Tapi kenapa aku masih duduk lagi rumah tu walapun dah kena halau ape semua, bod0kan aku.? tapi laki aku cakap kalau die balik esok kampung aku kalau die sampai je rumah aku nak salam dengan bapak aku kalo bapak aku tak nak salam die rela jalan terus balik walaupon die penat.

aku terasa bile die cakap macam tu. Kau tak penah balik baru kene sikit kau dah nak jalan balik, aku ni yang duduk bertahun dengan kau dan dah kene macam2 dari anak anak kau dan kau pon penah halau aku dari rumah kau pon kenapa aku masih boleh bertahan? Bodhnye aku.

Keluarga aku semua nak dan terime aku dan aku pon nak balik ke pangkuan kluarga aku balik. Aku nak bercerai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.