Isu Keluarga

Kisahnya sekarang ni 8.36pm waktu saya taip ni dlm kereta axia wife yang saya naik selepas dia balik kerja 7.30 mlm tadi.

Salam krt. Hurmm taktau macam mna nk mula. Nak tuduh takut berdosa sebab takda bukti tapi otak ni memang cakap yang isteri ada buat sesuatu belakang saya..

Kisahnya sekarang ni 8.36pm waktu saya taip ni dlm kereta axia wife yang saya naik selepas dia balik kerja 7.30 mlm tadi.. Wf saya ni kerja kilang ja, time kerja dia 7-3 setiap hari, cuma harini dia wasap saya petag tadi cakap blik jam 7 sebab kena buat ot..

Saya pun ok je la sebab selalu juga dalam 6 hari bekerja dia akan ot dalam 3 ke 4 hari seminggu.. Cuma malam ni buat otak saya berfikir negatif sikit. Apa tidaknya semalam saya dah full kan tank minyak keta dia ni,

Tapi saya naik malam ni minyak dah habis separuh sdgkan tmpat kerja dengan rumah hanya sedangkan 6km ja. Kenapa minyak boleh habis separuh sdgkan dia kerja, 12km pergi balik tak mungkin boleh habis separuh tangki..

Dalam otak dok pikir bukan2 ni dok geledah 1 kereta, saya terjumpa slip gaji dia bulan lepas punya terselit di belakang kusyen driver. Terkejut saya dlm slip gaji dia memang tiada pun rekod ot yang dia buat selama ni..

Sedangkan setiap minggu 3 atau 4 hari ada ja dia balik lewat jam 7 sebab ot.. Dalam tu hanya basic dan elaun2 shj dan ada rekod mc dan absent, tiada pun ot.. Sekarang ni saya tengah blurr dok pikir min.. Taktau apa nk buat..

Otak ni tertanya2 ja kemanakah dia pergi selama ni.. Harini mungkin Allah nak tunjuk sebab dia lupa tambah balik minyak bagi penuh.. Bukti saya takda untuk kaitkan dia dengan kecurangan..

Tp otak saya ni memang ckp dia kearah kecurangan. Hanya mampu berdoa dan berserah pada Allah.. Satu lg saya bukan mkn hasil bini yer.. Saya ada bisnes sendiri.. Duit bni saya tak pernah sentuh pun..

Salam krt. Hurmm taktau macam mna nk mula. Nak tuduh takut berdosa sebab takda bukti tapi otak ni memang cakap yang isteri ada buat sesuatu belakang saya..

Kisahnya sekarang ni 8.36pm waktu saya taip ni dlm kereta axia wife yang saya naik selepas dia balik kerja 7.30 mlm tadi.. Wf saya ni kerja kilang ja, time kerja dia 7-3 setiap hari, cuma harini dia wasap saya petag tadi cakap blik jam 7 sebab kena buat ot..

Saya pun ok je la sebab selalu juga dalam 6 hari bekerja dia akan ot dalam 3 ke 4 hari seminggu.. Cuma malam ni buat otak saya berfikir negatif sikit. Apa tidaknya semalam saya dah full kan tank minyak keta dia ni,

Tapi saya naik malam ni minyak dah habis separuh sdgkan tmpat kerja dengan rumah hanya sedangkan 6km ja. Kenapa minyak boleh habis separuh sdgkan dia kerja, 12km pergi balik tak mungkin boleh habis separuh tangki..

Dalam otak dok pikir bukan2 ni dok geledah 1 kereta, saya terjumpa slip gaji dia bulan lepas punya terselit di belakang kusyen driver. Terkejut saya dlm slip gaji dia memang tiada pun rekod ot yang dia buat selama ni..

Sedangkan setiap minggu 3 atau 4 hari ada ja dia balik lewat jam 7 sebab ot.. Dalam tu hanya basic dan elaun2 shj dan ada rekod mc dan absent, tiada pun ot.. Sekarang ni saya tengah blurr dok pikir min.. Taktau apa nk buat..

Otak ni tertanya2 ja kemanakah dia pergi selama ni.. Harini mungkin Allah nak tunjuk sebab dia lupa tambah balik minyak bagi penuh.. Bukti saya takda untuk kaitkan dia dengan kecurangan..

Tp otak saya ni memang ckp dia kearah kecurangan. Hanya mampu berdoa dan berserah pada Allah.. Satu lg saya bukan mkn hasil bini yer.. Saya ada bisnes sendiri.. Duit bni saya tak pernah sentuh pun..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.