Isu Keluarga

Kisahnya Mase 7 bulan hamil anak pertame saya telah kecewakan suami kerana saya terlanjur lagi dengan bekas kekasih

Assalam min. Minta tolong hide kan profile saya. Bismillah. Saya ade kisah yang nak diceritakan. Hanye nak mintak pendapat. Cite bermula 13 tahun lepas. Mase tu saya berumur 15 tahun.

Masih kebudak2 kan. Saya bertemu dengan bf saya yang sekarang dah jadi suami ketika usia itu. Memanglah zaman budak2. Tapi mase tu saya dah rase die lah suami saya, tapi yang salahnye saya adelah saya menipu die, kononye saya nie single, tapi hakikatnye saya ade ramai pakwe.

Cuma tak serius lah. Mgkin zaman budak2 kan. Saya tipu suami sebab saya tak nak kehilang die. Memang salah saya kan sebab saya tak jujur. Satu hari saya kantoi dengan suami saya masa tu.

Tapi die bagi peluang untuk saya berubah. Tapi saya b0do sebab saya tak gune kan peluang tu. Saya buat lagi. Saya curang dengan die lagi dan lagi sampai tahap terlanjur,

Sampilah suami saya mase tu kecewa sangat2 dengan saya dan die brtindak untuk buat bende yan same seprti ape yang saya buat. Cuma die tak ramai macam saya, hanye sorang. Tapi sorang tu pun dah cukup buat saya cemburu min.

tak tau lah die macam mane. Sehinggakan die dah terlanjur dengan skndal die tu. Niatnye hanye untuk balas ape yan saya buat tapi tak sangka sampi ke tahap tu.

Disebabkn hal tu saya nazar untuk tidak berkawan lagi dengan mane2 lelaki. Saya takut kehilangn suami saya, dan antara saya dengan skandel die, die plih saya min. Tapi saya rse bersalah disebabkn saya die terpkse kecewa kan skndel die.

Padahal sakandel die ckup2 baik, cntik, manje, periang dan sntiase menghiburkan die. Jahatkn saya? Kami terus bersama. Pada thun 2007, suami kem4lag4n dan ketika itu saya sedang mnduduki spm.

Suami mengalami patah kaki kanan. Disebabkn hal tu, saya buat keputusan untuk menjaga suami memandangkan cinta dan sayang yang mendalam.

Sampilah saya terlanjur dengan suami dan disahkan mengndung. Saya tak kisah sebab memang dialah pilihan untuk saya jadikan suami.

Kami berkahwin. Sepanjang perkahwinan suami tetap bagi peluang pada saya walaupun dalam keadaan bertongkat dan kaki berd4r4h, suami teap membntu saya untuk bekerja. Suami tak nak saya kerje sendiri.

Lagi pun mase tu kami menetap di kl. Saya pun tak biase kat sane sebab saya dari kampung. Kami lalui hidup susah bersme dan saya pun mmbntu suami..

Kisahnya Mase 7 bulan hamil anak pertame saya telah kecewakan suami kerana terlanjur lagi dengan bekas kekasih saya. Bod0kn saya?

sebab takut cakap suami saya dan berlaku pergaduhan juge diantara kami. Tapi saya tetap mintak peluang lagi pada suami dan seperti biase suami beri tanpe soal..

Tapi semenjak berberapa tahun ini hubungan kami makin dingin. Sejak saya disahkan sakit kulit, saya jadi putus asa. Sedangkan bertahun2 lamenye suami tak pernah putus asa untuk membantu saya.

Saya malas nak buat ape2. Nak kerje suami dah tak percaye kan saya. Berniaga pun saya malas. Shingga sekarang min, bila kami bergaduh, suami akan ungkit hal yang lame.. mugkin sebab die kecewa.

Stiap kali bergaduh suami akan sump4h seranah saya. Kate saya nie perempuan mur4han, tak suci, dan sebenarnye die malu sebab berkahwin dengan perempuanĀ  macam saya.

Yelah sebab saya dah tak, nak dan tak, tau nak buat ape kan. Lagipun saya nak salahkan die pun tak boleh sebab saya yang mulakan kenangan pahit bersama dia. Sekaramg nie juga suami dah mula naik tangan pada saya.

Kami dah ade 5 anak min Anak2 kami dah besar saya malu bila suami ungkit hal2 lame saya di depan anak2 saya. Saya tau kesilapan saya.

Suami akan cop saya nak mengg4t4l dengan j4nt4n2 kat luar sane kalau nampak saya berborak dengan dorang walaupun doramg bersame isteri dan walaupun waktu bekerja. Kami kerje bersame. Kadwng2 saya rase takut nak keluar dengan suami sebab tak nak bergduh dan salah faham.

Sekarang nie suami makin syak saya bukan2. Sampaikan tahap suami samekan saya macam pel4cvr. Memang salah saya min. Sebab saya yang hilangkan kepercayaan die pada saya dari awal2 perkenalan kami.

Dan sebenarnye hubungan kami hampir2 kecundang min. Sekireanye suami melafazkan talak pada saya, maka kami tak dapat nak bersama lagii. 2 kali min suami lafazkan.

saya tak nak hilang suami dan anak2 saya.. saya tak pernah dah trfikir untuk curang atau buat perkare yan same saya buat dulu.

Tapi macam mana saya nak datang kan kepercyaan suami pada saya min? semua saya buat dah tak nampak kebaikan saya lagi. Hanya kesalahan je min. Walaupun kecil.

Bila kami gaduh, suami akan puji skandal die dulu yang pandai amik hati die. Saya sedih sangat min. Adakah ini balasan atas segala kesalahan saya pada suami? Suami saya sangat2 baik min.

Banyak peluang die bagi pada saya tapi saya tak gune sebaik mungkin. Saya harap saya dapat komen2 yang positif ye. Saya tak nak hilang keluarga saya. Time kasih min.

Leave a Reply

Your email address will not be published.