Isu Keluarga

Paling menyedihkan nak manja pun dia kata geli bila saya pujuk taknak diceraikan dan sanggup d madu tapi dia takmau juga sebab dia suami yang takda guna katanya

Assalamualaikum..minta hide profile saya. mau minta pendapat dari smua orang.. maaf sebab panjang sikit crita saye.apa ka saya suda sah jatuh talak atau apa.. dlu brtunang bajet ala qadar saja..

blnja makan saja baju pinjam, mini plamin takda.. tak pa saya ok.. btunang slama 3 tahun, tapi still takdpt kmpul duit kawin, ya saya fhm dia orang susah kmi brbincang nak kwin muis saja, fmly saya takstuju sbnrnya..

yala anak prmpuan sulung kan, kita d bsarkan dengan ttik peluh, tenaga, duit apa smua.. tapi fmly terpaksa trima kptusan saya sebab nak jaga hati saya, sebab suka dengan suami saya ni.. drg trima kputusan saya..

lpas kmi brkhwin. macam2 dugaan yang kmi tmpuhi..suami krja tolong orang jual kat pasar, ambil gaji sehari Rm30-Rm40. saya plak lpas nikah 6 bulan, saya pregnant anak slung.

wlaupn prgnant saya turut bkrja sbgai sale asstant d spermarket demi ringankan ssahnya suami mncari duit tiap hari.. klau off day keja saya ikut dia tolong orang jual2 kat pasar, brhujan basah dengan perut2 besar.

lpas tu suami nak cuba masuk kerja krjaan.. jd saya pn stuju..yala dia tinggi, fizikal dia smua ok. Alhamdulillah dia cuba stu krja, dia dapat ! rzki anak la kan hehe.. lpas tu saya masih blum mlahirkan anak sulung kami ,suami trpksa tggalkan saya dmi training krja krjaan yang dia dpt slama 4 bulan.

(maaf saya takprlu bgi tau krja apa, yang pasti krja kerajaan) , jd saya nak la dia pegi, yala rzki kan. lpas dia habis latihan, anak saya pn suda d lhirkan. d lahirkan wktu dia masih lagi latihan d N9, lpas habis dia latihan,

Dia kena usha lagi nak dptkan rumah dn sbgainya klengkapan kami utk tggal d mana dia di transfer kan slpas dia habis latihan tu (maaf takcakap d mana) , hdup slama 3 tahun d tmpat orang, prngai suami brubah , da taklayan lembut macam dlu..

pgang tgn pn kadang dia geli.. mnta tolong buat krja rumah sikit pn melenting, Paling menedihkan hari2 marah sebab ada krja rumah yang blum smpat saya buat, saya da la jaga anak d rumah, jenis anak aktif lagi suka buat sepah,

kemas pn semak juga balik. nak manja pn dia kata geli.. jarang brkomunikasi di rumah .. jd saya rasa sunyi.. saya brhsrat la nak main game, TETAPI saya SIAPKAN DULU TANGGUNGJAWAP SAYA kat rumah, wktu anak tdur bru saya main game, takpun anak tdur saya tdur la juga.

jenis anak saya, msti saya ada kat sblah dia, klau saya kluar ja kejap da bangun. suami saya ni jnis taksuka post2 gmbr..takut orang dengki katanya.. tkut kena sihir pemisah la apa la, jd saya ok ja. tapi jeles tgok orang lain ok ja post gmbr psangan utk knangan hrmm.

saya fkir yang baik2 ja la. lpas tu suami saya ni brubah sgt, suka main apps2 yang ntah la apa cntoh macam michat ni la. prnah stu mlm saya dpt tahu, rmai pmpuan dia chat. itu pn takngaku, alsan utk hilangkan bosan.

wktu ni saya masih bleh maafkan dia, skian 3 tahun hdup brsama d tmpat orang, saya cdang nak balik kampung dengan anak, suami takdpt ikut sebab takdpt cuti.. saya bagi alsn spya anak saya dpt kwan ramai , dn cpat brcakap (anak saya lmbt pndai bcakap) , tapi anak saya hafal ABC hehehehe..

tapi dengan niat yang sama saya balik kampung sebab saya sunyi.. takda prhatian, belaian pn takprnah rasa , saya takprnah pn mntak duit ka apa, nak pksa beli beg baju emas mahal2 mana ada pksa, ckup blnja makan pn saya brsyukur.

da smpai kampung, dua mggu kmdian tiba2 da takcontact saya.. saya call takangkat, sebab sblum ni takprnah dia macam tu.. pda esok harinya, dia angkat call..saya mrah pegi mana satu hari takangkat call??

smpai saya mmpi macam2, ntah la ptanda ke apa. jd saya pura2 la baik ngan dia mnta dia jjur.. akhrnya dia jujur.. dia ada pmpuan lain.. dia mabuk.. tdur d rumah prmpuan tu satu mlm yang tiba2 lost cantact,tapi ada juga llaki kwan dia (katanya)..

saya sgt kcewa. da srumah,mabuk mmg ada la d buat macam2 bnda. lpas tu dia mngaku yang dia syangkan pmpuan tu, sebab lebih fhm dia dari saye.
saya pujuk takmau dilepaskan, saye sanggup d madu,

tapi dia takmau juga. sebab dia suami yang ‘takda guna’ katanya. dorang da kenal da lama, 3 tahun sebelum kami tggal brsama d negeri orang. jd saya redha.. dia kata dia akan tanggung saye dan anak juga, bulan2 hantar duit.

Dia doakan saye akan dapat lelaki yang lebih baik dari dia. saya kcewa sgt wktu ni, smggu menangis, tak tidur,tak makan minum. slama ni juga dia block nombor saya sebab tak mau di ganggu. slama dia block saya, saya belajar utk hidup tanpa dia.

yala orang da tak syang saya, nak pksa macam mana kan. saya brhasrat saya nak cari krja, tolong mak bapa saya orang susah. demi anak saya juga. da smggu dia block, tiba2 unblock saya tanya anak. dn wktu tu juga saya d ceraikam talak 1 mlalui sms.

saya di biar kat kampung dah 5 bulan, ari tu da beli tiket nak balik kat dia, tapi dia taknak. jadi hangus macam tu ja tiket. saya pun takbrani balik kat sana, da la saya takda keja,duit takda.

takut dia buat hal, saye yang sengsara. da 5bulan dia biar saye dengan anak, tiba2 nak rujuk. saya da taknak. sebab saya tahu niat dia takikhlas, takut kerja dia hilang, harta dia saye tuntut. saya klau bleh, saya taknak pun harta dari dia lepas ni.

klau da senang nikah muis dengan saya, susah senang sama2, senang plak aku di buang, dia senang juga nak minta rujuk balik.

saya da takda hati dengan dia, sebab sikap dia suka tgok prmpuan seksi slama ni, jrang brkomunikasi dengan saye kat rumah, dia da buat prkara ni da 5 kali !! aku da penat maaf kan dia. aku da btul2 tawar hati. tapi dia cuma cakap nak rujuk,

bila saya cakap saya taknak sebab da penat bgtu begini, dia reply YA LA , ikhlas ker macam tu nak rujuk? klau saye jadi dia, da terang2 salah, saye akan balik kampung settlekn mslah nak baik2, ni tak.

alasan takda duit takcukup beli tiket. dia sorang jer pun , tiket mahal apa plak? aku dengan anak bru Rm50 tiket. inikan dia plak sorang? rasa2 apa prlu saya buat. yang pasti saya dah tawar hati. saya penat. hasrat saya skrg nak cari krja yang bagus2, tolong mak ayah saye , adik pn masih skolah smua kena tanggung.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.