Isu Keluarga

Kisahnya semasa saya di rumah jaga baby tiba2 suami balik t4mpar saya dia tuduh saya curang dengan lelaki cin4 yang kerja bahagian sna juga

Assalamualaikum min. tolong hide nama Saya min. Saya nak tanya pendapat nii min. Saya kawin awal dengan suami. Dah ada ank 3..sepanjang dengan suami ada masam manis nya.

suami jenis kuat cmburu, suka tuduh2 yang bukan, tuduh berhubungan dengan pak cik saya, abang spupu dia.. perna skali min. tempat kerja tak jauh dri ruma kita.

Kisahnya saya di ruma jaga baby stiba2 suami balik t4mpar saya min tetapi saya diam dan mnangis tak tau knapa d bt macam nii.. dia tuduh saya curang dengan lelaki cin4 yang kerja bahagian sna juga…

Tak lma pas tu, suami pndh kerja, gaji tak perna cukup la. tak tau pergi mna duit gaji dia.. nak beli susu pampers pun Syukur2 je kalau dapat belanjan barng keperluan asas pun susah..

terus terang min, suami pandai main barang (s).. suami pergi gadai emas dengan MIL saya, tapi tak bg saya sesen pun. tak pa bg saya yang pnting ada susu anak. berapa tahun tnggl dengan MIL dan ipar2.

Anak perna rasa mnum air gula, mnum air nasi(nasi blender letak gula). dia lebih dengan kwn2 dia. saya pun tak tau macam mna nak ubah suami.. perna lg saya gadai rantai min, sebab ipar perlu duit, MIL kata depan saya.

setakat rantai bgtu, ipar saya blh ganti 10 klu dia suda berkerja.. Betahun saya bersabar min. lastly saya suru kerja luar tmpt dkt dengan family juga, gaji 1st suami bg besar dlm 1k,tapi d sna pun sma juga min tak abis2 mkn brng (s),

ada 1 mlm min, dia kol, dia ckp dengan saya, awak ka yang lukis tu awan.. saya pun sakit hati dngr.., saya dpt agak dah mesti over mkn brng(s) nii.. ada juga yang tegur dia Ingt2 ank bini, tapi tak nak dngr min..

smpi la dia selalu dngr sesuatu d telinga dia, dia ckp ada yang ikut2 dia.. smpi la dia balik tmpt kmi d rumah ibu ayah dia. selepas beberapa lma dia makin terok. mngamvk ini itu, mkn Colgate, manyakit kn badan sndiri..

hantak kepala, ckp bukan2, saya sabar dan tetap bertahan min. dia benci family saya, dia tak bg family saya dtg ruma, even saya bersalin ank last pun dia tak bg, family dia tak nak bwa dia jumpa psychiatric, mereka lebih kepada perubatan Islam, tapi tak sembuh2.

smpi la saya pndh ke tmpt family saya balik (masih dlm pantang)… setiap kli balik tmpt suami mesti gaduh.., dia tak nak saya tnggl dengan family saya, tapi saya tetap balik juga.. dlm setahun 2 bru pergi psychiatric, doc ckp suami ada schizophrenia.

3 tahun saya hidup dengan ank2 sendiri tanpa suami… saya berkerja sebagai pembantu rumah gaji rm600 sahaja, anak ada 3 org.. yang ke3 masa tu masih baby perlu susu pampers dan 2 tu  bersekolah.. saya berusaha utk anak2.

pengeluaran I citra, saya tlg suami apply.. ada la duit entah berapa ribu 3 @ 4 ribu . janji nak bg saya dan ank2 1.2k. sekali keluar dia bg 800.. ok lg sebab dia ckp nak beli kenderaan.

Tapi min. Betahun saya hidup dengan ank2 sndiri, tak tau kenapa saya rasa hati saya keras macam batu min? macam tiada perasaan. slh ka saya min? gaji saya 600 min..

anak kecil saya tak perna abis susu pampers. selepas hampir 4 tahun suami dtg tmpt saya. Tapi hati saya min.. saya tak tahu nak kata apa. macam tiada perasaan…. slh ka saya min.?

Leave a Reply

Your email address will not be published.