Isu Keluarga

Yang menjadi kan saya sebak birthday anak saya yang berumur 5 tahun cakap secara spontan yang dia nak skolah sangat

Salam min.. mohon siar kan. Hai semua. saya di sini berumur 28tahun.. dan suami 32 tahun.. kami telah berkahwin 5tahun.. mempunyai dua orang cahaya mata.. sorang 5 tahun..

sorang lagi 2 tahun. Suami kerja sebagai security sahaja.. kami duduk dikampung.. gaji pun tak smpai seribu.. setiap bulan.. gaji hanya habis membayar sewa rumah.. dan dapat la beli beras 5kg.

dan ikan dalam 10 ekor ckuup2 untuk sampai 2 minggu… saya tak kerja.. sebab kan transport kalau tak saya nak ke tempat kerja tak ada… ramai jugak yang buat kerja online..

sume berjaya dalam hidup.. tapi saya nak isi topup pun kadang2 minta orang sane sini share kan topup walau seringit.. saya tak yakin boleh buat keje online.. dengan keadaan saya nie. Jadi saya duduk rumah je.. jaga makan minum anak suami….

Yang menjadi kan saya sebak birthday anak saya yang berumur 5 tahun cakap secara spontan yang dia nak skolah sangat.. dia teruja tengok bas sekolah lalu… tapi apakan daya.. saya dengan suami tak mampu nak daftar dia sekolah..

dah tanya beberapa tempat.. rm 490, yuran bulanan pula rm 120. dapat ke saya tunai kan keinginan anak.. sedang kan gaji suami cukup2 bayar rumah..

beli beras dan ikan itu pun saya mengalah kadang makan lah nasi dengan garam sebab kan nak save ikan untuk sampai 2 minggu.. bagi saya cukup lah anak dan suami makan.

saya minta tolong doa kan.. semoga saya bersama anak di permudah kan urusan… hajat saya.. sebelum menutup mata.. saya ingin tunai kan keinginan anak..

Bila anak dah besar.. dia cakap.. boleh buat saya sentap sebak semua nye.. mase nak tido kan anak2.. anak cakap.. “ibu boleh tak beli kereta macam orang punye, saya tak nak kene panas lagi..

saya tak nak kene hujan lagi” ya allah perasaan saya mase tu rase macam nak menagis sekuat2 nye.. doa kan saya.. moga saya dapat hantar kan anak saya sekolah…. mulut tak habis2 cakap nak sekolah…

Leave a Reply

Your email address will not be published.