Isu Keluarga

Masalahnya lepas die rampas pinggan anak dengan badan berat 103kg die terus hemp4p saya yang tengah duduk

salam admin.. nak tanya pendapat. raya keempat nii pertama kali gaduh dengan suami saampai dia naik tangan. saya da la tengah demam selsema kot lepastu mengandung lagi baru 3 bulan.

Dia nak keluar jumpa kawan saya cuma pesan jangan balik lambat sangat trus marah2 kata saya berkira bab jaga anak nak lepak setahun sekali pon tak boleh kata die..!!

sebelum ni saya da balik kampung seminggu awal dengan anak biarkan die buat apa sahaja bebas tanpa anak. hanya kerana hari ni sebab xlarat minta dia tolong balik cepat dia xboleh terima.

Masalahnya lepas die rampas pinggan anak dengan badan berat 103kg die terus hemp4p saya yang tengah duduk sampai saya sesak nafas bila saya tolak die tahan pakai kaki die c!£kik dan terus genggam tangan nak tvmbvk saya mampu jerit panggil mak sendiri tolong,

saya tolak sekuat hati pakai kaki lepas tu bila bangun die da hilang akal tampar pastu maen tolak nasib baik belakang ade kerusi saya terduduk.

mak suruh dia berhenti lepastu dia memang nampak muka sangat puas hati dan ugvt nak tvmbuk lagi kalau dicabar alasan dia tampar kata sebab saya tendang dia.

saya cakap siapa yg tak tolak kalau da kena hempap dengan kau yang besar berat 103kg tuu. takkan kerana punca xbagi lepak lama? bukan suruh balik terus cuma minta jangan lama2 sebab saya demam selsema tekak perit tak boleh nak urus anak..

akak pula tengah buat kerjA pakai laptop dekat depan saya terpaksa duduk dalam bilik taknak anak kacau akak.. dia asyik kata saya ungkit dan berkira bab jaga anak sedangkan sepanjang kahwin tak pernah walau sekali saya berjauhan atau dapat duduk sorang2 tanpa anak.

bila suruh dia bawa keluar anak pergi beli barang bagi saya sorang2 dekat rumah dia sendiri bagi alasan taknak sebab anak tak duduk diam.! mak taknak tegur suami sebab dia anak orang laen mak cuma mampu suruh bersabar dan tak patut naik tangan,

mak kata cara suami tuu macam dia tak puas nak hidup berkawan dan macam tak kenal erti tanggungjawab seorang suami atau ayah macam tak bersedia nak jadi ayah..macam terpaksa bila jaga anak..macam rasa xbebas terikat dengan anak dan isteri.

tambah2 dia ada tolong bab kerja2 rumah seolah dia rasa tiada laki lain buat macam mana dia buat..sedangkan bab menolong tuu memang tanggungjawab bersama.

bukan pertama kali saya balik kg seminggu tinggalkan dia untuk masa sendiri tanpa anak da masuk dua kali dari tahun lepas… tapi bila part saya hanya minta tengok anak masa keluar dgn keluarga sendiri kot BUKAN kawan2 tu pon tak sampai 5jam..

kebetulan dia nak lepak time saya demam cuma minta jangan lama2 je xde pon marah2 suruh balik terus.. mana silap saya? tang mana saya BERKIRA BAB ANAK?

bila minta tolong mak mertua tiba2 bagi alasan taknak masuk campur sebelum ni bukan main lagi sibuk hal rumah tangga orang..siap suruh tinggalkan su dan anak dekat uma kg cari ketenangan. untunglah taknak masuk campur sebab yang sakit bukan anak dia.

yang kena pvkul bukan anak dia juga so apa dia nak heran…!!! sekarang tangan kiri saya xboleh angkat..nak bangun pinggang belakang sakit dan betis pon sakit.. semua suruh mengalah demi anak2..

semua kata mengalah xsemestinya salah atau kalah. bagi saya once da naek tangan siap bangga xmustahil dekat rumah nanti dia buat lagi..!! anak sendiri tangan kena sent4k sampai xleh gerak sebab die yang tarik kuat2 sampai lari tul4ng bahu pon dia salahkan anak 3tahun tu juga alasan kenapa xnak dengar cakap dia…

mil xpernah tahu hal buruk anak dia sbb sy jaga aib xnak cerita bila jadi teruk gini senang2 bagi alasan xnak masuk campur.. sebab yang mangsa bukan anak dia..yang sakit juga BUKAN anak dia.. belah saya plak semua suruh mengalah demi anak2..

Leave a Reply

Your email address will not be published.