Isu Keluarga

Ex wife suami kerja keraja4n dan lebih cantik jika dibandingkn dengan saya tapi masalahnya ereka ni kerap brhubung atas urusan anak

Assalam admin.Mohon hide profile saya ya. Saya sebenarnya tgh down sgt sejak kblakangan ni. Saya kahwin dgn duda anak 2.

Prkawinan kami nak msuk 3 tahun dh, anak saya baru sorang umur setahun. Saya ni anak yatim piatu dan kerana itu juga lah saya kawin dgn duda ni. Sebab masa tu saya rasa dh takde siapa2.

Dan dia la tempat saya brgantung harap. Dan kami brkahwin pun sebab nak elak fitnah org kampung. Kami kawin lpas 6 bln suami menduda.

Saya  masih tak boleh handle perasaan cemburu saya kepada bekas wife suami saya. Ex wife suami kerja keraja4n dan lebih cantik jika dibandingkn dengan saya tapi masalahnya mereka ni kerap brhubung atas urusan anak.

Dua2 msih brsekolah. Dan ex wife ni pun tinggal 1 kampung je dgn kami. Sekolah anak pun takjauh dri rumah kami.
Kadang2 saya ade terasa mcm exwife suami sengaja nak buat saya cemburu.

Saya cuma nak mntak nasihat dan panduan dri abg2, kakak2, pkcik, mkcik. Ada tak yang brpengalaman brkahwin dgn duda brcerai hidup. Mcm mana kite nak handle rasa cemburu.

Tambahan pula mcm saya seawalnye dia hanya anggap saya seperti adk angkat je. Tapi lepas tu dia ambil kputusan utk kahwini saya. Saya masih ragu2 dgn suami.

Tak tahu dia betul2 sayangkan saya atau hanya kasihan kn saya sebab saya anak yatim. Saya takde pak mertua, yang ade cuma ibu mertua. Tapii ibu pon masih sayang ex wife suami, kerap brjumpa dan sebgainye.

Kadang2 saya terasa sgt2. Saya dah la takde mak ayah nak tumpang kasih ibu mertua pun terasa sperti tak disayangi dan trsisih. Saya harap ada yang boleh share,saya takde siapa2 utk mengadu. Terima kasih admin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.