Isu Keluarga

Sampai satu hari orang tua saya sound suami saya masak pedas sampaikan suami jadi ment4l

hye min sebelum tu hide profile saya, saya dalam dilema. Lepas kahwin saya dan suami tinggal rumah mak saya bukan taknak tinggal asing tapi belum ada rezeki.

yang jadi dilema buat saya bila saya masak takda orang makan bila tak masak kena cakap pula buat apa ja kat rumah. Dalam rumah ada adik beradik lain lagi, kalau laki pula masak kena complen masak pedas jak.

Sampai satu hari orang tua saya sound suami saya masak pedas sampaikan suami jadi ment4l. Lepas dri situ laki saya tawar hati nak masak bila laki masak pedas untuk diri sndri stu rumah buat muka.

Adik saya yg besar2 jalan ngan kawan  takbawa orang tua  ok ja tapi bila kmi laki bini jalan ngan kawan2 skli kena sound tak orang tua.

Saya suri rumah spnuh masa kadang tu ada juga rasa nak rehat2 cuti2 tapi lpas orang cakap duit gaji tak nampak nak beli barang dapur laki trus tawar hati nak pergi cuti2 asal planning ja laki ckap tapi klau kita bcuti barg dpur macam mana.

Bukan nak mengungkit tapi kami ketepikan kemahuan kami untuk fikir tu sja padahl dlam rumah smua berkerja, laki pernah tegur adik beradik macam tak hormat saya sebagai kakak saya tak hasut laki saya tapi kami sudah tinggal sekali so sndri nilai lah.

laki pun kadang macam takrasa kena hormat sbb adik2 brani sruh2 cakap2 dpan dia. pernah skli laki tnya saya ‘ko takut kat laki kah takut kat adik beradik tu’
bila saya beli macam2 kena cakap beli2 tapi rumah tak terurus.

kadng rasa kecik hati tapi tu duit laki saya,  kalau laki beli barang dapur untuk sebulan di kata berabis kalau beli 4 ke5 biji dikata alang2.

Leave a Reply

Your email address will not be published.