Isu Keluarga

Untuk pengetahuan semua duit suami dalam account public gold dia ada 900k semalam baru saya jumpa statement public gold dia

Assalamualaikum admin. tolong siarkan kisah saya ni. Nak minta pendapat siapa yang berpengalaman mcm saya. Dipendekan cerita, saya baru berkahwin bulan 3 tahun 2021. Masa tu suami bru balik dr singapore..

Dia ada suarakan pd saya nak buka bisness tapi tak ckup modal.. saya serba salah dan kesian juga.. dah suami kan.. saya pon baik hati suarakan pd husband saya tak mampu nak tolong awk skrg, saving saya pon tak sebanyak amount yang dia perlukan..

 

Saya ckp dkat husb kalau buat personal loan dia boleh bayar balik tak duit saya? Husb cakap dia akan bayar berjanji bersumpah bagai.. Saya akur, saya ke easaya rhb buat loan atas nama saya..lulus 13k..

terus saya transfer duit tu pd husb. bayaran selama 5tahun, cmpur interest smua 22k.. okey bulan pertama kedua dia dia bayar. bulan2 seterusnya dia celus bayar duit personal loan tu.. saya ckp kat husb bsness pon tak jadi sebabkan pendemic..

 

bukak restoran pon akan lingkup. Saya kata bagi balik smua duit personal saya… saya bayar balik dkat bank… lpas tu dia cakap duit tu dia dah masuk kan dekat akaun public gold dia.. weii sedih nya..

 

duit tu bukan duit awk bkn duit saya. çuma saya pernama shaja untuk loan tu… dah tak guna bayar balik pd bank. knpe awk masuk lan dalam account public gold awk?

 

Dia kata dia takut terguna tht y dia masuk kan duit tu dalam public gold.. saya mintak smpai skrg duit tu dia tak bagi… mcm2 putar belit cerita dia… Allah… niat saya baik nak bantu suami…

saya diuji suami penipu, putar belit dan anaya isteri nya sendiri… org yang saya serahkan kepercayaan saya… org yang saya anggap tempat saya menumpang kasih dan melindungi saya tp anaya isterinya sendri..

saya berkali2 gaduh dgn husb pasal ni, dah berkali2 juga suami mempertahan kan duit dan menceraikan saya dgn talak 3. Hari khamis ni keputusan mahkamah untuk penceraian luar mahkamah saya..

Harap keputusan memihak pd saya dan ini yang terbaik Allah swt tentukan. Saya dah ada buat research klau saya nk tuntut smula duit saya, perkara ni akan pergi ke Mahkamah Sivil.

Sebab ni dah kes scam dah ni. Masalahnya kena appoint lawyer untuk fight kes ni tentu2 la husb yang akak menang.

Untuk pengetahuan semua duit suami dalam account public gold dia ada 900k semalam baru saya jumpa statement public gold dia. jumlah Gold change tu RM harga semasa 900k lebih..tak cmpur silver la dinar ape semua..

Saya tak faham..saya kira balance gold shaja. Umur dia sebaya saya 29thn..  Saya dianaya suami sendiri.. Saya taktahu nk buat mcmne lg.. Hanya Allah je yang mampu membalas nya… Terhenti sudah doa seorang isteri pd suami nya…

Banyak sgt penipuan..putar belit..lnsung tak ada kejujuran.. nafkah langsung la mundur… nasib la saya ada kerjaya..mampu lg nk tanggung diri, anak angkat , rumah kereta belanja.. Sampaikn dia pon saya yang sponser..

berlagak miskin papa kedana sebab sayag nak pakai duit public gold.. sanggup tak makan tau… memang kali pertama dalam hidup saya jumpa manusia yang HAMBAKAN DUIT. Boleh bagi cadangan tak apa yang perlu saya lakukan? Yang Benar, Isteri Teranaya. Isteri kena Sc4m

Leave a Reply

Your email address will not be published.