Isu Keluarga

Masalahnya sekarang ade someone yang telah muncul balik setelah berbelas tahun tidak berhubung sebab nak tgok dia bahagia dgn family dia.

Assalamualaikum min.. mohon hide profile saya ya.. saya ingin meluahkn perasaan yang terbuku kat hati selama ni… saya dah brkahwin selama 8 tahun, belum dikurniakan zuriat.

tapi saya ada anak tak sah taraf. pernah cuba untuk cek dihospital,tapi suami bagi macam2 alasan. leceh la, sushla, lmbatlaa. mungkin dia takut masalah tu datang dari dia.. kami dari golongan yang biasa2 jer.

saya pun suri rumah spenuh masa.. start khwin trus tak kerja. Suami kata ok. duduk rumah je.. jaga makan pakai dia.. suami pulak gaji takdela besar mana.. tapi nafkah tetap dia bg tiap bulan..

tapi saya ada rase jgkla kesian kt dia.. kerja penat2, tolak itu ini, baki je yang dia pkai. sekarang bila tengah ada masalah kewangan,dia kata pergilah kerja,dari duduk rumah tak ada nak buat apa.

sebelum ni dia tak pernah pun cakap mcmtu.. Dia nak cukupkn duit yang ada pada dia tu smpai bulan dpn,mmg brgaduh jela pasal duit.. bila dh brgaduh tu,habis brg² dlm rmh dia bling²,hentk sini sana..

Sblm ni ade la jugak saya melawn.. sebab klau didiamkn ,makin menjadi2. tapi sekarang… saya biakan je.. lntkla nak buat ape pn, saya biakan je..langsung
tak ade ambil simpan ke..saya biarkan je.. dh taknak fikir dh.

bile brgaduh, mesti tidur asing dlm 3,4 hari. kadang2 smpai sminggu. lngsung tak brcakap.. die ok pn bile nak “bersama” .. tapi yela hati prmpuan.. selagi takde kata maaf, takde rasa fill ape² pn klau brsama. kadang² rasa macam terpaksa pn ada..

prnh brgaduh dkt rmh mil.. sebab kantoi dia ade chat dgn prmpuan lain.. saya tnye dkt die slow² je.. sebab taknak family lain dengar. smpaikn die spk saya.

Paling menyedihkan die cakap bila main dengan saya bukan rasa ape pun masetu tuhan je yang tahu hati dn perasaan saya min.. saya takprnh ckp dgn dia, saya pu4s ke tak slme ni klau brsama dgn dia. luluh hati saya dia cakap mcmtu.. prkara tu yang buatkn saya ingat smpai skrg.

Masalahnya sekarang ade someone yang telah muncul balik setelah berbelas tahun tidak berhubung sebab nak tgok dia bahagia dgn family dia.. tapi masjid yang dia bina pn dh hancur.. ex wife die pernah tnye,nak jadi no2 tak… saya ckpla taknak.

sebab masetu masih skolah.  saya pun tak sangka,smpai harini,die takpernah hilg dlm hati & ingtan saya… bila saya nak pergi dr dia sebab fikirkn suami, saya rasa sakit yang tramat2 sakit, jauh sangat dekat sudut hati saya ni terasa.

jauh beza saya rasa kecewa bile brgaduh, kena maki, kene spk, dgn suami saya. someone tu pernah cakap, andai saya berpisah dgn suami, dia nak ambil saya sebagai isteri dia.

tapi saya tahu background dia macamane. tolong min.. ape perlu saya buat. saya kesiankan suami, tapi dalam masa yang sama, saya perlukan dia. tolong min. saya buntu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.