Isu Keluarga

Kisahnya dalam tempoh perkawinan saya telah menjumpai msg lama isteri dimana isteri pernah bersk4ndalkan suami orang

assalamualaikum admin. maaf sila hidekan profile ini. Perkahwinan saya berusia kurang dari satu tahun. dan saya telah berkahwin dengan seorang j4nda ada satu.

Isteri saya yang perwatakan wanita nampak seperti orang baik beragama, bertudung dan pakaian biasa tidak menonjol. org kata sesedap mata memandang.

Kisahnya dalam tempoh perkawinan saya telah menjumpai msg lama isteri dimana isteri pernah bersk4ndalkan suami orang dalam tempoh dia menj4nda dan ada lebih kurang hampir 10 kali terl4njur.

perkara ini terjadi lebih kurang 2 tahun yang lepas. Saya telah baca segala perbualan dalam msg tersebut. Perbualan tersebut mereke hanya berhubung untuk melakukan s€k× semata-mata dan akan senyap seketika dan chat semua untuk s€k$.

Isteri telah dipaksa untuk bercerita jujur dan ia mengakui melakukan perkara itu atas sebab “DIA INGIN SENDIRI”. Dan dia mengakui juga pernah bersama dua orang lagi lelaki lain.

Dia mengaku saat perkenalan kami dia telah berubah. dan tidak ulangi kesilapan itu lagi. Dan sepanjang pengenalan (sebelum kahwin) saya tidak pernah sentuh isteri walaupun pegang tangan)

Akibat perkara itu berlaku pergolakan rumah tangga kami. Hati lelaki mana tidak hancur bila mengetahui isteri seorang macam tu dahulu walaupun masa tu belum bergelar isteri sendiri.
Begitu mur4hnya wanita..

kami pernah bercerai dan rujuk semula. yelah usia perkahwinan terlalu muda. berbincang sesama sendiri yang wanita berjanji,bertaubat tidak akan mengulangi dan tidak akan mengkhianati suami. Dan suami cuba untuk melupakan apa yang dibaca dan dia tahu tentang sejarah isteri.

namum dalam tempoh beberapa bulan selepas rujuk semula. saya suami sentiasa terbayang apa yang dibaca dalam perbualan msg isteri bersama skand4l. Sejarah isteri sgt menghantui. Sering berkata dalam hati “MUR4HNY4 ENGK4U” .  Namum saya sayangkan keluarga kecil ini.

Sepanjang perkawinan isteri baik sahaja. dengar semua apa saya nak apa saya cadangkan. tidak abaikan tanggungjawab sebagai isteri. Namun hati ini yang celaru apabila terkenang kisah silam.
SESUNGGUHNYA SAYA BUNTU.

TUJUAN SAYA MENULIS
Apakah jalan penyesaian terbaik yang perlu saya buat. Bagi mempertahankan keluarga ini. Dan apakah cara dalam agar saya dapat lupakan segala sejarah isteri.

saya mengambil keputusan untuk cuba beberapa bulan dan sekiranya perkara ini tidak mampu saya tanggung, saya akan lepaskan isteri. Kadang ada perasaan untuk lepaskan isteri tapi saya takut dan menyesal keputusan saya buat.

Sesiapa ada pengalaman mahupun cadangan boleh lah komen.
Ketahuilah komen tuan/puan sedikit sebanyak membantu saya membuat keputusan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *