Isu Keluarga

Masalahnya Kalau saya pegang anak saya akak taknak amik tapi bila suami yang pegang terus masatu juga nak berpassing.

Salam admin, tolong hide profile saya. Tak tahu nak meluah pada siapa, sebab tempat meluah dah jadi penyebabnya. Akak saya tempt meluah saya dlu, tapi sebab saya banyak cemburu Dan makan hati dengan dia, so saya nak meluah kt sini, yang terbuku kt hati.

Pendam dah lme sangat2. Ckp kt suami pun, buat tak tau je. Kisahnya saya Da kawin, ade anak sorang, 8 bln da. Mula2 kawin dlu tak nmpk sangat tau. Lme2 tu nmpk mcm akak ni banyak control ayu depan suami. Akak tak kawin lagi walaupun da 3 series. Dlu ktenye tak kisah tak kawin. Boleh jge mak. Boleh enjoy.

Tapi lps saya da ade anak sorang, nmpk dari air mukanye yang dia nak jgk mcm apa yang saya ade skrg.. Gurau2 ngn suami, anak. Bukan nak body shamming akak, tapi akak jenis berb4dan bes4r Dan ktenye tak suka melawa. Mgkin ITU punĀ  dia tak yakin untuk berkawin dengan sesapa, bercinta dengan sesapa.

Tapi masalahnya bila dengan suami saya, dia tak mcm dia yang saya kenal. Ckp lembut2, control ayu. Masalahnya Kalau saya pegang anak saya akak taknak amik tapi bila suami yang pegang masatu juga nak berpassing. Bila Ckp ngn suami, suami kte saya fikir bukan2lh. Lepas tu takyah gi rumah maklah..

Saya mengaku saya cemburu. Tapi saya cemburu sebab tu suami saya. Tambahan kami bertiga 1 tmpt kerja. Saya dn akak 1 dept, suami bgian stor. Kami berdua ade title yang kami pegang sbgi senior so diberi peranan untuk oder brg dri stor. Setiap pg mesti akak akan cari pluang untuk oder brg sblom saya..

Sdangkan LG mudah klo kami suami isteri yang settle ade pandangan serong. Sbgi senior Bukan ITU je yang boleh kmi buat, banyak LG. Tapi banyak kerja yang lebih menggunakan khidmat akak tapi akak sanggup siapkan oder brg dlu, yang kerja lain terkejar dibuat kemudian.

Cemburu sangat bila hadap, sakit hati semua ada tapi suami tak pernah pujuk Dan buat tak fhm. Tak tahu samada dia pun ade rasa yang sama jgk ke dengan akak saya. Tapi setiap Kali saya bangkitkan isu ni, suami menidakkan.

Saya jd confius. Saya yang terlalu cemburu buta ke apa. Akak nmpk makin senang hati bila attitude saya, kedatangan saya makin hari makin menjejaskan. Kadang2 banyak cuti sebab anak, masalah peribadi. Sebab saya tgok waktu sblom kawin, kerja saya, prestasi saya meningkat Dan akak saya Cuba nak capai level tu.

Saya tak kisah, cuma sudah tu nmpk mcm dia senang dengan kegagalan saya. Dia pernah Ckp yang dia takut nak kawin bila kadang suami tak bg keluar hangout dengan kawan2. Jenis suami nak kluar ke mana mestilh dengan dia. Akak bila Ckp takut nak kawin, sudah mcm nak ketawa seolah hidup saya ni mus ah bila dah kawin.

Tapi cara ya mcm ade hati pula ngn suami saya. Saya pun buntu. Dahlah hati2 buat kerja dengan akak, tapi makan hati dengan dia juga. Nak berenti kerja, kerja skrg sngt2 stabil. Lg2 bila ade anak ni, emergency ape2, company fhm. Hmm..ajarkan saya untuk sabar Dan tak fikirkan be da ni.. Sakit kepala bila Pendam sorang2.. Thanaks admin. Thanak you korang yang dpt bg pandangan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.