Isu Keluarga

Kisahnya suami saya ada masalah kesihatan suami cuma keje kampung dan sekarang sudah berhenti keje atas masalah kesihatan beliau

Assalamualaikum admin.. mohon hidekan fb saya.. sebenarnya saya tak tahu nak mulakan macam mana.. saya dulu tinggal di negeri j.. sekarang baru berpindah ke kampung halaman saya di negeri s..

di sini saya menumpang di rumah saudara saya.. masalahnya sekarang saya baru tahu bil2 tuan rumah ni ada tunggakan yang begitu banyak. Bil airĀ  rm 200, bila 4pi rm 500.

Kisahnya suamiĀ  saya ada masalah kesihatan suami cuma keje kampung dan sekarang sudah berhenti keje atas masalah kesihatan beliau.. saya juga tak boleh bekeje kerana tidak ada kelulusan. saya ada 2 orang anak yang masih bersekolah..

kami makan pun bercatu .. saya buntu memikirkan masalah bil2 tuan rumah ni.. bekalan air sampai kena ptong sebab tuan rumah tak bayar.. terpaksa saya gdaikan cincin kawen saya untuk bayar bil.

sekarang saya sudah tiada apa nak di gdaikan untuk bayar bil elektrik pulak.. saya ada mohon bantuan dari saudara yang berkemampuan tapi mereka tak boleh membantu. Mungkin mereka ingin menyimpan duitnya untuk di bawa ke alam barz4kh..

untuk membeli tiket ke syurga kelak.. saya pun mohon zakat tapi belum hantar borangnya lagi kerana masalah kewangan..

saya harap adalah yang sudi bantu saya menyelesaikan bayaran bil tuan rumah ni. Buat pengetahuan semua tuan rumah sudah tidak tinggal di sini lagi.. sekian terima kasih..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *