Isu Keluarga

Paling menyedihkan tak sangka nampak kereta suami di belakang hotel korang bayangkn masa tu jam 3 pagi buat apa parking dekat sana kan

ini kisah saya dan suami, saya berkahwin dengan suami masa tu umur sy baru 17 dan suami pula 23, banyak halangan yang kami lalui dalam tempoh perkahwinan kami.

Dalam 12 tahun usia perkahwinan kami ni, kami pernah lalui saat2 genting , hampir nak bercerai , setiap perhubungan tidak seindah , macam dalam movie tu tau.

kenangan pahit yang paling tak dpt di lupaka, semasa itu suami jarang sekali balik rumah, katanya ada kerja part time dekat luar.. hati isteri mana yang tak sakit bila call tak angkat, masa tu guna dg senang nak cari suami dekat mana , hanya guna ff find.

so tdk puas hati cari suami di location yang dg send tu. Paling menyedihkan tak sangka nampak kereta suami di belakang hotel korang bayangkn masa tu jam 3 pagi buat apa parking dekat sana kan..

so saya masuk hotel tu , pura2 tanyakn nama suami , sebab suami panggil suruh hantar barang.. Tuhan itu maha adil , tak sangka jumpa nama suami di buku kemasukan pelangan , lepas tu cari no bilik tu, ketuk banyak kali tak buka, last2 hampir nak rb0h pintu tu , baru mereka buka..

Rupanya sc4ndal suami ku adalah kawan ku sendiri. Dengan muka tak rasa bersalah keduanya lari keluar … Masa tu sy stress sangat , balik rumah tak tentu hala, telefon keluarga , ceritakan apa yg terjadi..

keluarga masa tu suruh balik , tapi mgkin sya terlalu sayangkn suami , sy redah dengan apa yg terjadi.. dipendekkn cerita  akhirnya suami balik dan minta maaf dan takkn ulangi lg ,so sy maafkan dia walaupun hati sy sakit.

Setiap malam sy berdoa utk hilangkn ingatan sy .. lupakan apa yg saya lihat, sebab setiap manusia pasti buat kesilapan , jadi sy ambil keputusan bg peluang kedua kepada dia, jadi  kami teruskn macam biasa

dari sana suami berubah dah tak keluar malam .. sampai la usia perkahwinan kami skg masuk 12 tahun sudah .. Harap hubungan kami di berkati selalu..

Tiada perkahwinan yang selamanya bahagia, dan tak ada masalah,walaupun awak nampak mereka bahagia , tapi awak tak tau sepanjang mereka bersama , pahit manis kehidupan yg mereka lalui, kita tak tau..

Begitu la juga dengan saya!
Sy berharap org yg menyo ndol laki sy dulu, dgn muka bangga dia jd penyo ndol tu , dapat balasan yg setimpal dengan perbuatan dia!.. langsung tak rasa bersalah ke apa.

dia jling sy time tu , mentang2 suami kemaruk cinta dengan dia masa tu.. tp mgkin jodoh kami kuat! suami tetapi pilih sy… sy berharap hubungan ni berkekalan!
doakn sy dan suami dpt harungi liku2 hidup ni..

Leave a Reply

Your email address will not be published.