Isu Keluarga

Wife Ni kalau cakap pasal agama nanti cakap Saya Macam tahu semua benda tapi bila Saya cakap Bab2 cerai family dia Pon suka sindir Saya

Assalamualaikum krt. Saya lelaki .sekarang Saya dalam tempoh iddah .

1. wife mmg dah pisah rumah dari sebulan sebelom cerai sampai sekarang dah 2 bulan iddah sebab alasan dia tawar hati .. Saya ajak berbaik Pon xnak siap marah. Adakah Saya masih wajib nafkah?

2. Jika dalam tempoh iddah dia berjalan2 dengan anak boleh ke ?

3. Jika dalam tempoh iddah Ada keluar bertiga anak Dan seorang lelaki boleh ke?

Wife Ni kalau cakap pasal agama  nanti cakap Saya Macam tahu semua benda tapi bila Saya cakap Bab2 cerai family dia Pon suka sindir Saya seolah olah pandai sgt agama tapi Saya Tak kisah , tugas Saya selesai ..sedangkan Saya cakap apa peguam bagitahu , apa next Dan next ..

Kisahnya Saya Pon dah lama makan Hati selepas anak pertama bila Saya minta bersama banyak kali ditolak alasan sakit bahagian tu . Kalau bersama boleh dikira beberapa bulan sekali.

Lagi2 dia bwa mulut ke mak Ayah dia ,mak Ayah Saya x bagi nafkah langsung .sedangkan dia Tak bekerja dari 2 bulan mengandung . Siapa yang bagi makan?siapa belikan baju?pening Saya fikirkan.

lepas cerai Ni baru dia p bekerja. Sebelom Ni smua Saya tanggung je..teringin maakn APA sy belikan smua..kadang Saya simpan duit Saya terpaksa rahsia dari dia untuk emergency Saya .. nanti kalau dia tahu takut dia fikir Saya kedekut pulak..

Mungkin duit nafkah cash yang diterima dari Saya x ckupkan untuk dia beli mcm2 . sedangkan dia tahu komitmen Saya Dan gaji berapa..

Saya Sayang hubungan Ni . Dah Cuba pujuk dia tapi dia xnak juga. kata nya kalau Saya Rujuk dia sekarang tapi dia Tak rela tetap Tak sah Rujuk tu.katanya pejabat agama bagitahu mcm tu..betul ke?

Saya Taknak cakap soal Hati,Hati masih Sayang sebab lagi pon anak baru 2 tahun . Saya tiap Kali cuti akan amik anak bawa jumpa mak  Ayah Saya atau bawa jalan..letih juga rasa perceraian Ni .. rasa tanggugjawab Kat anak tu masih Ada .. Saya xnak fikir dah perasaan Saya Kat dia ..

Soalan last ,ada peluang ke Saya nak dapat hak anak tu? Ada ke peguam boleh fight dengan Saya.

Saya sekarang rasa cuma fight jagaan anak je..Saya mungkin gagal bimbing didik isteri Saya . Saya Taknak gagal bimbing didik anak Saya ..itu Saja .. banyak asbab sebenarnya Saya nak sangat hak jagaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.