Isu Keluarga

Paling menyedihkan ayat dari mulut suami dalam perut ni bukan anak dia lepastu saya terus bangun Saya paut kolar baju dan seluar di pinggang dia

Assalamualaikum min. Saya nak luah satu kisah hidup Saya. Lepas kawin beberapa hari Saya selalu kena pukul. Salah kecik mesti kena pkul,kena tngk¡ng tu biasa. bila balik rumah mertua Saya mcm org gaji, buat kerja Tak berhenti tapi Saya x kisah pun pasal tu.

mertua  Dan ipar plak selalu mengata saya, lepas tu selalu bunyi suruh Saya cari kerja sendiri jangan asyik habiskan duit suami tapi sebenarnya sejak kami kawin Saya tak  pernah tukar baju, semua bnyak dari adik beradik yg beri

Lepas beberapa bulan Saya disahkan mengandung, saya ingat suami akan stop pukul Dan m4ki2 Saya rupanya Makin menjadi2. pulak Masa mengandung Saya alahan teruk, Tak boleh nak makan apa2. Sampai Saya jadi terlalu kurus.

Saya dipaksa buat kerja rumah di rumah mertua, jaga anak2 saudara yg kecik2. Saya sabar, saya x pernah cerita pada sape2 pun masalah rumahtangga Saya. sampailah suatu Hari.

Suami pkul Saya x berhenti. Masa tu kandungan Saya 8 bulan lebih. Dia t4mpr muka Saya guna kaki dia. Saya Masih x lawan.

Paling menyedihkan ayat dari mulut suami dalam perut ni bukan anak dia lepastu saya terus bangun Saya paut kolar baju dan seluar di pinggang dia saya angkat dia Saya homb4n dia bawah meja makan yg penuh dgn barang Kat bawah tu,terkesima dia ketakutan.

Dia diam seketika. lepas tu dia lafaz cerai, tinggalkan Saya. sampai Hari ni. lepas dia cerai Saya menemui hidup baru, seperti dapat sinar… adik beradik, mak abah semua Terima Saya, support Saya.

mertua Saya dan adikberadik dia meroy4n, dtg umah m4ki2 Saya. Tapi Saya dah x kisah. hidup Saya tenang sekarang. Untuk yg diluar Sana.. kalau suami Tak solat, kaki pkul,Tak bg nafkah jgn segan silu nak angkat kaki. Mertua jhat tu , Tapi suami baik tu letak tepi. Sabar dulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *