Isu Keluarga

Untung pengetahuan semua saya ada berkenalan dengan seorg wanita ni dan pada pandangan saya dia lebih cantik

SAYA SANGAT BUNTU. assalamualaikum. saya nk share kisah kepada anda semua.
Saya sudah berkahwin. wife saya ni baik orgnya. seorg yang pentingkan pelajaran. sekarang beliau fasa terakhir utk menyiapkan PHD.

Dari segi luaran. beliau sangat ok. kawan2 dan saudara mara semua suka dgn dia. ramah, rajin memasak, tolong mak ayah semua dia buat.

Tetapi. Beliau failed dlm hubungan ¡nt¡m dengan saya. dia tak endahkan kemahuan seksual saya selaku suami dia. 3 tahun berkahwin saya tidak dpt merasai kepuasan s€ksu4l bersama dia. sebabnya? dia kata sakit.

Saya suruh dia jumpa pakar. dia tak endahkan. disebabkan itu kami sering bergaduh.

Kesannya? saya sering stress. saya sedih. kerana 3 tahun itu bukan satu tempoh yg pendek. saya cemburu bila rakan2 gembira bersama pasangan mereka, sedangkan saya? nak kiss. nak r4b4 pon x boleh. geli katanya.

Mungkin saya fikirkan dia seorang anak sulung. kena jaga adik2 dia. Sedang siapkan PHD. Jadi saya cuba bersabar dan cuba alihkan perhatian saya dgn hobi. seperti main game, dll.

Tapi sebagai seorg lelaki, hubungan itu satu keperluan. itulah satunya n4fsu bagi seorang lelaki. bila saya minta, dia x bagi. dia kata esok, lusa, sebab dia penat.

tp saya percaya itu hanyalah alasan kerana dia mmg tidak bern4fsu dengan saya. Kesan dari itu juga saya terpaksa buat sendiri dan saya mula ketagih dgn video p0rn0. (kerana dah hilang n4fsu bila tengok dia).

Dipendekkan cerita, saya bercerai dengan dia. Tetapi dia merayu utk bersama semula. disebabkan rasa sayang, saya kembali semula pada dia.

Selepas itu tetap sama. s€ksu4l saya gagal dia penuhi. sering saya tamatkan hayunan kerana dia sering marah2 apabila sedang beraksi. benda ini berlarutan sampai saya ceraikan dia kali ke 2… Tetapi dia tetap merayu utk kembali bersama.

Masalah saya sekarang, saya sudah tidak bern4fsu dengan dia. tengok muka dia pon tidak rasa kasih. disebabkan apa yg dh berlaku selama ni. dengan family dia pon saya rasa tak suka.

Skrg ini dia mengaku sudah berubah. tapi hati saya tidak rasa suka padanya. adakah saya kena terima dia semula disebabkan dia seorg yg baik pada keluarga, educated, dan saya patut pejam mata dgn keperluan s€ksu4l, perasaan hati saya padanya? adakah kasih sayang itu boleh disemai kembali? macam mana caranya?

Untung pengetahuan semua saya ada berkenalan dengan seorg wanita ni dan pada pandangan saya dia lebih cantik, manja, dll. berbeza dgn ex saya yg jenis x manja, jenis terlampau matang, x bergantung dgn saya dll.

Tapi disebabkan kebaikan ex saya, keluarga pon semua dah sayang dia. sebab dia baik dll. buat saya rasa susah nk move on.

adakah baiknya hati seseorang tu lebih utama dari memilih yang cantik paras rupa? mohon komen. sebab saya trauma dgn apa yg berlaku sebelum ini.

*saya mengharapkan konsultasi daripada pakar rumah tangga. boleh tinggalkan contact anda utk saya direct dgn anda. terima kasih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *