Isu Keluarga

Sampailah aku telah berkenalan dengan seorang lelaki juga merupakan suami orang sehingga tahap terlanjur.

Salam min. Tlg hide profile. Terima kasih. Aku dah berkahwin selama 6tahun. Ada seorang anak. Aku dan suami dua2 bekerja, berumur awal 30an. Suami aku memang baik orangnya.

Rajin tolong urusan rumah, urusan anak. Nak ajak berbincang pun mudah. Bab duit pun tak kedekut . Apa yang dia mampu memang dia bagi. Kalau kebanyakn isteri2 sekarang mengadu tak sempat me time.

Suami aku selalu galakkan aku luangkan masa ke salon or spa untuk manjakan diri dan aku rasa setakat ni mesti pembaca rasa apa lagi yang kurang pada suami aku kn. Sungguh aku bersyukur dengan kebaikan suami aku.

Cuma satu, suami aku kurang menjaga penampilan diri. Secara fizik4lnya dia agak ber¡si dan membuatkan z4k4rnya semakin k€cil. Dah beribu kali sejak sekian tahun aku utarakan hal ni tapi masih takda sebarang perubahan.

Aku cuba untuk terima kekurangan yang satu ni tapi aku xmampu. Apatah lagi, aku memang seorang yang sgt menjaga penampilan.

Makin lama aku makin bosan melihat suami sendiri. Aku dah cuba terima tapi tak mampu. Dah banyak kali minta dia usahakan turun berat dan aku sama2 tolong tapi masih sama sampaikan aku dh give up. Memang nmpk remeh kn jd aku pendamkan sj.

Rupanya makin lama aku makin sakit hati dan xboleh terima sampaikan aku hilang rasa sayang pada suami. Mesti ramai yang kec4m aku tak bersyukur kan tapi apa salahnya isteri atau suami menjaga penampilan masing2. Untuk sejukkan pandangan pasangan juga kan.

Aku tak minta benda yang salah atau memudaratkan pun malah ajak ke arah lebih sihat. Wlaupun nampak sangat remeh masalah ni, tapi dia menjadi r4cun yang pelan2 menghilangkan kasih sayang dalam rumahtangga aku.

So, pembaca semua kalau pasangan kita tegur pasal penampilan kita, tak salah kalau kita cuba perbaiki kalau bukan untuk pasangan pun untuk diri sendiri juga.

Sampailah aku telah berkenalan dengan seorang lelaki juga merupakan suami orang sehingga tahap terlanjur. Lelaki ini tau aku isteri orang, dan aku tau dia suami orang. Kami sayangkan rumah tangga masing2 tapi kami tidak menapat kepuasan dalam rumah tangga.

Kami kenal hanya sekadar untuk bersuka2. Tp bila dirumah kami akan fokus pada kluarga. Salah ke perbuatan kami?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *