Isu Keluarga

kisah bermula apabila kakak saya ade masalah rumah tangga jadi saya saya offer untuk bekerja dengan saya

Salam warga krt. Saya tak dapat nak luahkn kpd sesiapa. mgkin bila saya luahkn disini. saya akan tenang. doakan saya ye. Bismillah. Saya ibu kepada 5 orang anak. saya ada 4 orang adik beradik 2 lelaki. 2 perempuan. saya ada seorang kakak. tapi berlainan ayah. hubungan kami dari kecil memang tidak rapat. tapi saya tetap sayang dia sebab die satu2nya kakak saya. Lillahitaala..

kisah bermula apabila kakak saya ade masalah rumah tangga jadi saya saya offer untuk bekerja dengan saya.. sbg pembantu jualan die kedai saya.. kebetulan. saya tgh alahan yang teruk mengandung anak ke 5.. tp tak sampai sebulan.. macam2 saya dgr dari jiran2 kedai yang lain. membabitkan suami saya dan kakak saya sendri.

keluar hantar brg customer berdua. pergi kemana2 berdua..bergurau senda melebihi batasan sbg ipar duai.. jadi.. saya ambil keputusan dgn memberhentikan kakak saya untuk terus bekerja dengan saya.

Bukan sebab saya tak prcayakan mereka. Tapi lebih kepada utk mnjaga nama baik mereka untuk tidak terus menerus jadi bahan umpatan urg sekeliling.. saya masih percayakan mereka. oh ya. lupa. rpa paras kakak saya lebih menarik dari saya. badan menarik.. wlupon sudah beranak 3. saya agak berisi dan tidak pndai untuk bergaya. bukan tak mampu dan tak pandai. Tapi lebih kpd niat untuk menjaga maru4h suami..

Berbalik kepada cerita saya td. selama setahun cerita psl mereka berdua senyap.. tp sepanjang saya mengandung. saya kerap bermimpi didatangi ular hit4m. di depan rumah mahupun kedai. mgkin berkat doa2 saya selama ini dgn meminta petunjuk kepada ALLAH SWT tdk prnah berhenti..terbongkar segala2nya.

Perkara yang saya tidak jangka berlaku hubungan suami saya dan kakak saya sendiri sudah berlanjutan hingga ke tempat tidur allah je yang tahu hati saya saat ini.. urg2 yang saya percaya mgkhi4nati saya..

saat ini saya keluar rumah..tapi suami mahupun kakak saya masing2 tak tahu bahwa saya dah tahu berkenaan hubungan mereka.. ujian allah buat saya.. kecewa..ye..saya kecewa..tp dlm pada tu..saya KUAT. demi anak2 saya 5 org..

surg anak saya autisme.. insayaaallah.. saya tak jatuh.. alhamdulillah..sayaa dinampakkan kebenran sekarang..dari saya ditipu hidup2 lebih lama.. oh ade seperkara lagi..pembaca krt yang tak tahu..

kakak saya ada mengamalkan ssuk di beberapa bhgian muka dan badan.. dia juga lebih percaya kpd prkara2 sy¡rik.. sekarang saya tgh pkit cara. untuk membongkar hubungan mereka dihadapan mak. abg. dan keluarga mertua saya sendiri..

saya juga akan selesaikn hal2 berkaitan anak2.. hari nak masuk ramdhan.. saya akan teruskn aktiviti macam biase.. dlm masa yang sama..saya akan selesai perkara2 yang akan saya bgkitkan nanti…insayaaallah.. doakan saya kuat ye semua.. insayaaallah.. allah dan doa2 semua ada bersama saya..

saya doakan para pembaca..berhati2 dlm meletakkan kepercayaan trhadap suami… kawan..kakak.. mahupun sedare sdri.. ambil iktibar dalam cerita saya.. percaya tak..kami dikenali olh urg sekeliling sbg psangan romantis.. kami jarang2 sekali untuk bergaduh..

sepanjang 13 tahun berumahtangga.. dan… ini adalah kecurangan yang sudah berkali2 saya maafkan… tanpa pengetahuan ahli keluarga masing2.. sebab apa.. kerna dia masih suami saya..junjugan saya.

tapi kali ni.. sorry dear.. ko layak minta ampun dkt ALLAH SWT.. siap sedia  ye laling.. mgkin ni tahun ni last kami menyambut puasa sbg suami isteri. insayaaallah. Saya kuat..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *