Isu Keluarga

Untuk pengetahuan semua Penikahan aku dengan si suami bukan kerana aku ingin meros4kkan hubungan si suami dan isteri pertama nya tapi aku cuma mahu dia bertanggungjawab atas semuanya

Assalamualaikum , saya na berkongsi cerita saya setahun lepas .. aku ada larh isteri kedua .. penikahan aku dengan si suami sudah pun di persetujui oleh isteri pertama atas alasan aku hamilkan anak suami . Dekat sinie cuma aku nak luahkan .. aku di persetujui untuk menikah dengan suami nya .

Tapi kenapa bila kami sah sahaja bernikah . Dah sudah beberapa bulan timbul seribu 1 masalah . Kenapa seblom kami bernikah tidak kau cakap semua benda .. 1 kesalahan y aku buat ialah bernikah nan suami orang . Tapi belom pernah terdetik ataupun kluar dari mulut aku untuk suruh si suami ceraikan isteri pertama nya.

Untuk pengetahuan semua Penikahan aku dengan si suami bukan kerana aku ingin meros4kkan hubungan si suami dan isteri pertama nya tapi aku cuma mahu dia bertanggungjawab atas semuanya. slah ke aku menuntu hak untuk menjaga ank y tidak bersalah .

Aku mengaku mmg aku buat silap besar . Tapi ank aku berhak idop . Tak perlu larh na suruh dia m4ti .. kau pun manusia kan boleh pikir perasaan aku . Kalau rasa tanak bg suami kau bertanggungjawab kenapa suruh dia kwen dengan aku dan kau control dia .

Dia ta boleh datang jumpa aku , jenguk ank aku .. apetah lg chat aku tnya khbar berita .dekat sinie korang semua boleh kecam aku mcm2..

semua aku na luahkan sesuatu y aku ni ta pernah myusahkan suami aku dan aku tak pernah halang dia buat ape sahaja untk bini pertama dia. Masa aku sarat mgdong . Kereta aku rosak . Aku tkthu nak call siapa . . Aku ada suami . Aku cuba call suami aku ..

Langsung tak di jawab .. sbb alasan dia dengan binie pertama na jaga hati binie pertama.walaupun sepatutnya dia pikir aku ni tgh sarat mengdong dan dalam kesusahan.. langsung dia ta hiraukan aku .. dan bnie pertama dia lngsung ta pikirkan aku mcm mana.. y dia tahu suami dia hanya perlu menjaga kebajikkan dia dan anak dia .tapi takpe . Aku redha dengan ujian allah

Langsung aku tak beban suami aku . Untuk repairkan kereta aku ke ape ke.. senang citer aku tak pernah susahkan suami aku . Na suruh bawak berjalan pun tk pernah .. check up ke ape ke smuanya aku sendiri .

Tapi kenapa aku dperlakukan mcm ni . Slah ke aku melahirkan ank y terhasil dari perbuatan aku dan suami . Slah ke dia na mlihat dunia.. lagi perit hati aku . Dia berjalan nan binie pertama ke sana sini . Bila di timpa masalah . Mengadu dengan aku ..

“korang rasa aku patut ke tolong dia ? Suami y tak pernah ambik tahu psal aku dan ank . Tapi di saat susah datang meminta pertolongan dari aku .. aku bukan na jadi isteri derh4ka .sampai na m4ki dia sesuka hati . Tapi hati aku terlalu sakit dengan perbuatan mereka brdua

Sampai aku lngsung tak de hati na dgr ape pun masalah suami . Aku berjuang untuk idop demi ank y tak brsalah.. bila aku mintak dia lepaskan aku . Dia tanak ? Bila aku cuba tuntut keadilan dia cakap aku pentingkan diri aku sendiri .. sedangkan aku ta dpt hak aku sbagai seorang isteri .

Mintak pendapat . Macam mana saya na selesaikan masalah saya ni . Saya dah tal snggup na lalui idop mcm ni .. saya ingin mmbesarkan ank saya dengan ketenangan ..dan saya ingin bebas dari masalah ketidakadilan mcm ni ..?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *