Isu Keluarga

Kisah pada Mulanya hubungan dengan saya dengan madu baik tapi masalahnya dalam tempoh berapa bulan je Dia mula cemburu

Assalamuallaikum admin. Kisah Dan Pengalaman Saya Menjadi Isteri Kedua (Poligami). Jangan salahkan poligami. Salahkan orang yang menyalahgunakan hak berpoligami Bukan semua perempuan kedua itu perampas. kadang-kadang cinta datang tanpa diduga.

Allah yang mengurniakan rasa cinta itu dalam hati manusia dan sebenarnya poligami dapat menyelamatkam ramai wanita yang memerlukan suami sebagai pembimbing dan penyelamat dalam kehidupan mereka.

Saya nak kongsi cerita saya sebagai isteri kedua saya berkahwin umur 34 tahun kami tak bercinta cuma rakan sekerja. Bila dia menyatakan hasrat untuk menjadikan saya isteri kedua, saya menolak. Tapi kami tetap berkawan macam biasa.

4bulan dalam perasaan takmenentu, dia tetap pujuk saya. Last, saya solat istikharah beberapa hari. Ada perasaan aneh muncul, saya terus tima dia. Peliknya, ati saya jd tenang sgt lepas setuju tima dia dan akhirnya kami berkahwin.

Kisah pada Mulanya hubungan dengan saya dengan madu baik tapi masalahnya dalam tempoh berapa bulan je Dia mula cemburu. Bila suami dgn saya, dia meg4muk, antar sms marah2, merajuk dll. Saya dah rimas. 2 kali kami hampir bercerai gara- gara isteri pertama. Sekarang ni kami takbaik macam dulu lg. Isteri pertama sebenarnya baik.

Mungkin sebab tekanan keluarganya dia jadi murung. Suami saya baik, cuba berlaku adil. Sebelum kawin, isteri pertama bagi syarat. Giliran bermalam untuk saya hanya 2 malam dan dia 5malam. Memandangkan dia ada anak kecil saya takberkira. Tapi sekejap je syarat tu berjalan.

Dia selalu wat hal. Sekarang, saya hanya dapat satu malam. Petang2 suami saya datang jika ada masa. Tapi kami takleh gi mana2, nak gi melancong jgn harap la. Setahun lebih kawin, saya belum pernah gi mana2 dgn suami. Saya pasrah. Sebab saya yakin, Allah maha adil.

Suatu masa nanti saya akan dapat apa yang saya nak. Alhamdulillah, walau dlm situasi gini pun, kami suami isteri sentiasa bahagia, sebab suami sentiasa berlembut dan penyayang. Nasihat saya pada saya nak jadi 2nd wife, pikir betul2, tanya hati, boleh kah tahan kena ktuk oleh masyarakat.

Kuat kah nak tima ser4ngan dari madu. Kalau rasa ok, teruskan niat anda. Allah dah pilih kita, maksudnya kita memang mampu hadapi ujian bermadu. Bahagia atau tidak, Allah yang tentukan. Wasallam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *