Isu Keluarga

Paling saya tak boleh terima bila istri pertama sakit suami jaga bagai bidadari sedangkan bila saya sakit dia sikit tak hirau

assalam..mintak di hide kan profile saya min. saya nak mntak pendapat. saya tak tahu dari mana nak mula. Saya ni isteri kedua ada dua org anak hasil dari perkhwinan saya yang pertama. Saya berkahwen kali ini atas dasar cinta bukan pksaan dri mana2 pihak.

saya pun dah sedia maklum sebelom berkahwin yang lelaki itu (suami sekarg) berstatus suami orang. Kami berkhwin dalam malaysia. bukan kawen sorok2. istri pertama jugak dah tahu tentang perkahwinan kami.

Memang lah pada awal sukar bagi saya terima untuk jadi istri kedua tapi suami saya jnji macam macam silap saya sebab mudah percaya. Sampai satu tahap dia cakap dia yang dia tak mampu nak sewa kan rumah banyak2 jadi dia ajak duduk sekali bersama madu istri pertama macam2 jugak lah jadi.

dan saya sedar. saya hnya menumpang. saya tak dpt nak mntak hak saya lebih2. mana saya nak pergi kalau saya melawan. anak2 saya. Sedar tak sedar,dah hampir 4 tahun kami hidup bermadu dan sebumbung.

Bila suami nak bersama, ikut suka hati dia je nak masuk bilik sapa2. Kadang2 dia akan suruh saya dan madu melayan nya dalam satu masa. Dan bila selesai, suami akan memuji isteri pertama yang hebat melayan dia di depan2 saya. Saya rasa tersisih..

skrg Alhamdulillah isteri pertama (madu) makin membaik. Tapi sekarang saya sangat terasa dengan tingkah laku suami saya. mentang2 saya tak boleh nak melawan. saya hnya berg4ntung harap hidup pada dia.

Paling saya tak boleh terima bila  istri pertama sakit suami jaga bagai bidadari sedangkan bila saya sakit dia sikit tak hirau. macam2 perkara ketidak adilan yang dia dah buat. tapi saya rasa satu perkara ni ckup buat hati saya rasa sedih. Dan saya betol terasa hati.

Adakah saya patot keluar dri sini atau saya kene bertahan lagi sebab nak kan tempat perlindungan dan makan untuk anak min..mntak pendapt min

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *