Isu Keluarga

Kisahnya dulu saya hidup susah kadang isteri bantu beli pampes dan susu tapi syukur sebab isteri tetap setia membantu dlm kewangan

Salam admin mohon siar kisah susah kehidupan ni..saya seorang suami yang kerja gaji dlm 1500 dan isteri 2000..nafkah saya bagi dekat bini 100 sebulan selebihnya potong mcm2 keperluan sekarang..habis gaji saya..anak 2.

Kisahnya dulu saya hidup susah kadang isteri bantu beli pampes dan susu tapi syukur sebab isteri tetap setia membantu dlm kewangan. syukur di kurnia isteri solehah apa guna kawen kalau x bantu suami kan..

Rezeki datang bergolek..tanah dekat kampung yang ibu hadiahkan kami adik beradik orang nak beli..saya punya bahagian 1 juta jugak dapat..rezeki..tapi saya x belanja terus duit tu saya labur dalam saham asb..200k acc saya, 200k bini, 200k utk seorg anak..lagi 200 kita setel hutang2.

tahun kedua baru kita dapat hasil faedah duit tu..4% dari setiap acc dpt la dlm 56k setahun bahagi 12bulan dpt la dlm 4.6k sebulan kita belanja..bijak jugak saya dlm menjadi suami kan..lepas tambah gaji bulanan kita suami isteri. Dpt la dalam 8-9k sebulan..

Hidup kita berubah hampir 100%..nak beli itu boleh, beli mainan anak boleh nak makan luar boleh kesian susah dulu isteri masak..nak travel boleh tp xda la kerap..
Bila saya dh senang niĀ  saya rasa saya nak kawen lagi la sebab saya dah mampu..

ada la jugak anak gadis yang saya test market tunjuk minat kat saya. Saya ni dlm kategori good2 looking jugak la..tambah ekonomi pun dh stabil kan skrg..saya dah mampu x salahkan nak kahwin dua..cuma saya takut nak bgtau isteri saya.. Jadi soalan saya kepada isteri di luar sana..

1.adakah salah tindakan saya? 2.adakah saya akan h4ncurkan hati isteri saya.. 3..jika anda di tempat isteri saya apa yang anda lakukan jika tau suami iaitu saya nak kawen lagi..mohon bantuan untuk saya buat analisa jawapan..terima kasih..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *